Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner reageert op veelbesproken FIA-straf Verstappen

Max Verstappen kreeg een taakstraf van de FIA na grof taalgebruik tijdens een persconferentie in Singapore. Red Bull-teambaas Christian Horner reageert.

Verstappen race Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De taakstraf voor Max Verstappen was hét gespreksonderwerp in Singapore. De Nederlander nam donderdag het woord 'fucked' in de mond tijdens de persconferentie en moest daarvoor boeten. Wat volgde was een bijzonder weekend, waarin Verstappen zo min mogelijk zei in de FIA-persconferenties en buiten zijn eigen mediasessies organiseerde. Christian Horner snapt de houding van zijn coureur.

"Ik denk dat Max zijn gevoelens duidelijk heeft gemaakt", vertelt Horner tegenover onder meer RacingNews365. "Natuurlijk zijn de coureurs rolmodellen. Het gaat echter om taal dat in het dagelijks leven wordt gebruikt, dus een andere aanpak was beter geweest. Het zou het ongemakkelijke aspect hebben voorkomen. Ik weet niet hoeveel Max nu praat in de persconferenties, maar het zal ongetwijfeld niet veel zijn."

Horner maakt zelfs een verwijzing naar de koninklijke familie in Engeland. "Ik veronderstel dat er een verschil bestaat tussen de persconferentie en de auto. Maar het gaat om een coureur die Engels niet als moedertaal heeft. Hoeveel voorbeelden hebben we gezien van leden van de koninklijke familie die fotografen vertelden dat ze een fucking foto moesten maken? Reacties moeten relatief zijn."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Italiaanse media roepen Verstappen uit tot 'winnaar' GP Singapore