Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Red Bull heeft alles gedaan om Ricciardo te behouden"

Wat niemand had verwacht, gebeurde toch in de afgelopen zomer. Daniel Ricciardo kondigde zijn vertrek bij Red Bull Racing aan en koos voor een nieuw avontuur bij het team van Renault. Volgens teambaas Christian Horner heeft de Oostenrijkse renstal er alles aan gedaan om de Australiër te behouden, maar was Ricciardo gewoon toe aan een nieuwe uitdaging.

"Als ik erop terugkijk, dan kan ik niet anders dan concluderen dat we echt alles eraan hebben gedaan om Daniel te behouden, maar het was eigenlijk een klassieke breuk. Daniel vertelde ons dat het niet aan ons lag, maar aan hemzelf. Ik denk dat hij gewoon toe was aan een nieuwe uitdaging", aldus Horner in gesprek met Autosport.

Volgens Horner hebben zowel de ontwikkeling van teamgenoot Max Verstappen als ook de onzekere toekomst met Honda een rol gespeeld in de beslissing van Ricciardo. "Ik denk dat Daniel bezorgd was over zijn waarde voor het team vergeleken met de ontwikkeling van Max en dat hij zich ook niet goed raad wist met onze plannen om over te stappen naar Honda. Max was dit jaar natuurlijk enorm sterk tijdens de kwalificaties, wat ongetwijfeld invloed heeft gehad op de keuze van Daniel." Hoewel er vaak is gesuggereerd dat de Nederlander binnen Red Bull een voorkeurspositie heeft, ontkent Horner dit met klem. "Onze nummer één coureur is de coureur die vooraan rijdt op het circuit. Dat is heel simpel bij ons. Wij trekken daar een coureur niet in voor. Dat zal Daniel zelf ook bevestigen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"