Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Red Bull heeft het gat met Ferrari en Mercedes in Australië gedicht"

Red Bull-teambaas Christian Horner is ervan overtuigd dat Red Bull in Australië op het niveau van Mercedes en Ferrari kan opereren.

De wintertests hebben uitgewezen dat de top drie van vorig jaar ook dit jaar waarschijnlijk weer de toon zet vanaf de eerste Formule 1 Grand Prix in Australië. Red Bull-teambaas Christian Horner denkt bovendien dat Red Bull in Melbourne het tempo van Ferrari en Mercedes moet kunnen volgen.

"Het was na de tweede testweek duidelijk dat Ferrari erg sterk is en ook Mercedes mag je als regerend kampioen nooit uitvlakken, die zullen ook gewoon een aardig woordje meespreken. Ik denk echter dat wij het gat naar die teams hebben gedicht als we in Australië aankomen", aldus de Red Bull-teambaas in gesprek met Sky Sports op de Autosalon in Genève. "Albert Park is een vrij unieke baan, dus het effect daarvan is misschien niet direct zichtbaar, maar vraag me na de derde Grand Prix van het jaar nog maar eens hoe we ervoor staan", klinkt het strijdlustig. De Grand Prix van Australië wordt verreden in het weekend van 15 tot en met 17 maart.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"