Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Honda

Horner: "Red Bull heeft nog niets besloten over inzet nieuwe Honda-motor"

Tijdens het Grand Prix-weekend in Silverstone kwam Red Bull verrassend sterk voor de dag. De RB15 van Max Verstappen en Pierre Gasly presteerde uitstekend in de bochten, maar wist ook op de rechte stukken goed partij te bieden aan de concurrentie. Motorleverancier Honda verricht goed werk, tot tevredenheid van teambaas Christian Horner.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen en Pierre Gasly rijden momenteel met de derde versie van de Honda-motor van 2019. De zogeheten Spec 3-motor werd in Frankrijk geïntroduceerd en presteert beter dan zijn voorgangers. Het wachten is echter op de volgende grote upgrade. De race waarin deze ingezet gaat worden, zal zorgvuldig gekozen worden, aangezien een gridstraf volgt bij inzet van de vierde motor.

Geruchten dat deze Spec 4-motor al tijdens de Hongaarse Grand Prix gebruikt zou worden, werden door het team op Silverstone ontkracht. RacingNews365 vroeg teambaas Horner of er al meer duidelijkheid is over wanneer de verbeterde krachtbron wordt ingezet.

"Dat hangt van zoveel factoren af, maar we hebben nog diverse races voor de boeg voordat we op dat punt zijn aanbeland. Als we een nieuwe motor introduceren zal dat rond Spa of Monza zijn. Monza is voor ons historisch gezien een goed circuit om een gridstraf te incasseren", zo blikt de Brit vooruit.

Horner is tevreden met het werk dat Honda verzet heeft en met de ontwikkeling van de krachtbron. Wel is er nog een volgende stap te maken: "Ik denk dat er nog tijd te winnen valt ten opzichte van onze concurrenten, maar ze verrichten goed werk en zijn bezig het gat te dichten."

Met medewerking van Joe van Burik.

8 reacties