© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "Red Bull nam ingecalculeerd risico met nieuwe Renault-motor"

19 sep. 2018 10:45 Ruud Dimmers 2 reacties
Als enige van de drie door Renault aangedreven teams wisselde Red Bull in Monza naar de Spec C-motor van de Franse leverancier. Een bewust risico, met haken en ogen.

Met een vijfde plaats op Monza en een tweede in Singapore scoorde Verstappen de gewenste resultaten, maar probleemloos verliep dit niet. In Singapore waren er het gehele weekend problemen met de nieuwe Renault-motor.

"Het is lastig te zeggen of Max de race had kunnen winnen, maar we zouden er dicht bij zijn geweest. Positief is dat we een toename van het vermogen zien ten opzichte van de vorige specificatie van onze motor", blikt Horner terug.

Tijdens het weekend probeerden Red Bull en Renault van alles om de motor goed aan de gang te krijgen, iets wat deels lukte. "De mannen hebben een geweldige prestatie geleverd om de motor zo goed mogelijk af te stellen met andere engine mappings. Met meer tijd beschikbaar zou dit alleen nog maar beter zijn geworden."

Horner erkent dat het team een bewust ingecalculeerd risico nam door over te stappen op de nieuwe specificatie van de Renault-motor: "Red Bull wist wat de risico's waren toen we voor deze motor kozen. De krachtbron levert iets meer vermogen en heeft wat scherpe randjes, maar dankzij het extra vermogen wisten we in Singapore een tweede startplaats te veroveren en ook op die positie te finishen."

"Ik denk dat er nog winst te behalen is op het gebied van de driveability, iets wat normaal moet komen vanuit de fabriek door dyno testing en het goed gebruiken van de faciliteiten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen