Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Red Bull twijfelt niet aan talent Max Verstappen'

Na afloop van de GP van China was er veel kritiek aan het adres van Max Verstappen. De Nederlander maakte twee fouten en benadeelde titelkandidaat Vettel door hem aan te rijden.

Vanuit het team van Red Bull was er ook wat opvoedkundige kritiek. Helmut Marko liet al weten dat de Nederlander te ongeduldig was en zijn momenten beter moet kiezen. Teambaas Horner neemt zijn pupil in bescherming. De actie buitenom in bocht 7 op Hamilton was volgens Horner wel gedoemd om te mislukken: "Lewis zou die bocht nooit opgeven." Volwassen vindt Horner de reactie na de race van Verstappen die zich verontschuldigde bij Vettel en zijn fouten erkende. "Ik heb Sebastian ook gesproken en hij waardeerde de excuses van Max, die vandaag wat foutjes maakte. Toen Vettel op jonge leeftijd voor ons reed was hij ook niet geheel foutloos", laat Horner aan Motorsport.com weten. "Ik weet zeker dat Max hier veel van heeft geleerd. Het is aan hem om daar in de toekomst en de komende races gebruik van te maken. Hij beschikt over een snelle auto, zoals we vandaag zagen."

Red Bull sprak direct na de race al met Verstappen. Toen was het adviseur Helmut Marko die kritisch was, maar ook Horner sprak al met de Nederlander. "We hebben hier al over gesproken met Verstappen. Ik heb alle vertrouwen in hem. Max is een fenomenaal talent en hij is slim genoeg om in te zien waar hij nog aan moet werken. Ik twijfel er niet aan dat hij dit gaat doen." "Er is geen enkele twijfel over zijn lef en race-instinct. Vandaag was hij te ongeduldig, maar daar gaat hij zeker van leren."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden