Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Red Bull volgend seizoen beter dan McLaren'

Het team van McLaren kan volgend jaar zomaar eens een opvallend grote sprong maken. Het team laat na drie moeilijke jaren Honda vallen en gaat verder met Renault. Daarmee heeft het de zekerheid dat de motor snel genoeg is om mee te doen in de top, zoals Red Bull al jaren laat zien.

Bij Red Bull is men echter niet bang dat McLaren zich nu ook aan de top meldt. Teambaas Christian Horner denkt dat zijn team 'gewoon' het beste team blijft met een Renault-krachtbron. "We zijn en blijven de maatstaf voor Renault" , zegt Horner dan ook vol zelfvertrouwen tegen persbureau Reuters. "Maar we zijn er uiteraard blij mee dat een groot team als McLaren weer stappen vooruit kan maken en competitief kan zijn" , vervolgt Horner met een positieve noot.

Over volgend seizoen is Horner echter vol vertrouwen dat Red Bull mee kan dan om de zeges. "We hebben veel geleerd van dit seizoen en hebben grote stappen gemaakt. Ons doel is dan ook om dat momentum mee te nemen naar volgend jaar." "De reglementen blijven vrijwel gelijk, dus we kunnen veel van deze auto meenemen naar volgend jaar. Dat is een groot voordeel" , is Horner positief over volgend seizoen. "Als het ons lukt om het momentum mee te nemen naar volgend jaar, dan zitten we er vanaf het begin bij" , besluit Horner vol goede moed.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi