© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: 'Red Bull wil in 2018 Ferrari en Mercedes echt uitdagen'

28 dec. 2017 11:47 Ruud Dimmers 2 reacties
Max Verstappen en Daniel Ricciardo reden in 2017 achter de feiten aan. De Red Bull was te langzaam en de Renault-motor onbetrouwbaar. Met liefst 13 uitvalbeurten scoorde het team op dat vlak erg slecht in 2017.

Red Bull spreekt van slechtste betrouwbaarheid sinds F1-debuut in 2006

Teambaas Christian Horner spreekt over het slechtste jaar qua betrouwbaarheid sinds 2006. 

"Renault werkt deze winter hard om dit te verbeteren. Dat is ook noodzakelijk voor hun eigen fabrieksteam. Ik hoop dat we volgend jaar Ferrari en Mercedes echt kunnen uitdagen. Zij zullen deze winter ook niet stilzitten", laat Horner aan Autosport.com weten.

De nieuwe Renault-motor moet niet alleen betrouwbaarder worden, maar krijgt ook de beschikking over een kwalificatiemodus. Hierdoor krijgen Verstappen en Ricciardo meer vermogen beschikbaar tijdens de kwalificatie. Dit moet helpen bij het veroveren van een betere startpositie. 

Horner zag dat Renault wel progressie boekte in 2017, maar dat het met name tekort komt tijdens de kwalificaties.

"De stopwatch liegt niet. We beginnen nu aan het vijfde seizoen sinds de invoering van de hybride motoren. Je hoopt dat het veld dan dichter bij elkaar zit en dat Renault de problemen onder de knie krijgt."

Christian Horner is trots op het werk dat zijn team verzet heeft. Na een mispeer in de winter begon het team met een achterstand van 1,5 seconde per ronde aan het seizoen. Een lange inhaalrace volgde en leidde uiteindelijk tot successen in de maand oktober. Max Verstappen won de Grand Prixs in Maleisië en Mexico op pure snelheid.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen