Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Red Bull wil in 2018 Ferrari en Mercedes echt uitdagen'

Max Verstappen en Daniel Ricciardo reden in 2017 achter de feiten aan. De Red Bull was te langzaam en de Renault-motor onbetrouwbaar. Met liefst 13 uitvalbeurten scoorde het team op dat vlak erg slecht in 2017.

Teambaas Christian Horner spreekt over het slechtste jaar qua betrouwbaarheid sinds 2006. " Renault werkt deze winter hard om dit te verbeteren. Dat is ook noodzakelijk voor hun eigen fabrieksteam. Ik hoop dat we volgend jaar Ferrari en Mercedes echt kunnen uitdagen. Zij zullen deze winter ook niet stilzitten", laat Horner aan Autosport.com weten. De nieuwe Renault-motor moet niet alleen betrouwbaarder worden, maar krijgt ook de beschikking over een kwalificatiemodus. Hierdoor krijgen Verstappen en Ricciardo meer vermogen beschikbaar tijdens de kwalificatie. Dit moet helpen bij het veroveren van een betere startpositie. Horner zag dat Renault wel progressie boekte in 2017, maar dat het met name tekort komt tijdens de kwalificaties. " De stopwatch liegt niet. We beginnen nu aan het vijfde seizoen sinds de invoering van de hybride motoren. Je hoopt dat het veld dan dichter bij elkaar zit en dat Renault de problemen onder de knie krijgt."

Christian Horner is trots op het werk dat zijn team verzet heeft. Na een mispeer in de winter begon het team met een achterstand van 1,5 seconde per ronde aan het seizoen. Een lange inhaalrace volgde en leidde uiteindelijk tot successen in de maand oktober. Max Verstappen won de Grand Prixs in Maleisië en Mexico op pure snelheid.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi