Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner rekent op gevaarlijk Mercedes in Formule 1 GP Frankrijk

Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht dat het niet lang meer zal duren voordat ook Mercedes meestrijdt om Grand Prix-zeges. Mogelijk zelfs de volgende race in Frankrijk al.

De laatste drie races in de Formule 1 oogt Mercedes een stuk sterker dan aan het begin van het seizoen. Het voorheen zeer dominante team moet nu steevast genoegen nemen met de (podium)posities achter Ferrari en Red Bull, terwijl deze twee topteams juist alle overwinningen van het seizoen binnensleepten tot nu toe. Toch zal het volgens Red Bull-teambaas Christian Horner niet lang meer duren voordat Mercedes weer meedoet om de zeges in de F1. "We verwachten dat ze in Paul Ricard erg snel zullen zijn", laat hij na afloop van de GP van Oostenrijk weten aan onder andere RacingNews365. "Ze laten al af en toe zien wat ze kunnen." "De laatste twee races zijn al best goed van ze en er is geen teken meer van porpoising. Ze krabbelen langzaam weer op richting de kop van het veld", weet Horner.

Mercedes-comeback goed of slecht nieuws voor Red Bull?

Mercedes mag dan aardig wat punten achterlopen op topteams Red Bull en Ferrari, maar door het hele seizoen wel steady te scoren, blijven ze volgens Horner meedoen in het kampioenschap van 2022. "Ik denk dat ze nog steeds een van de gegadigden zijn, want ze scoren consequent." Mercedes staat na de GP van Oostenrijk op 237 WK-punten, terwijl Red Bull leidt met 359 punten en Ferrari volgt met 303 punten. Horner verwelkomt het team van Lewis Hamilton en George Russell in ieder geval met open armen in de strijd om de Grand Prix-zeges. "Soms is een strijd met meer auto's een goed iets, maar soms ook wat minder goed. Hoe dan ook, het is voor de fans fantastisch om te zien als er zes auto's meedoen voor de overwinning."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi