© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner rekent op Ricciardo: “Maar laat Lewis niet met pensioen gaan!”

03 jul. 2018 17:30 René Oudman 0 reacties
Het is een kwestie van tijd alvorens Max Verstappen officieel te horen krijgt wie zijn teamgenoot voor het komende seizoen wordt, maar niets wijst erop dat het iemand anders zal zijn dan de man waar hij al twee seizoenen tegenaan kijkt. Daniel Ricciardo en Red Bull Racing zijn volgens teambaas Christian Horner in de afrondende fase van de contractbespreking voor 2019.

“We zijn nu op een punt aanbeland waarop beide partijen de wens om met elkaar door te gaan, hebben uitgesproken”, laat Horner volgens persbureau Reuters daags voor de Britse Grand Prix weten. “De vervolgstappen hebben puur met details te maken, een akkoord zal zeker voor de zomerstop worden bereikt.”

Ricciardo werd evenals zijn iets meer dan acht jaar jongere collega Verstappen door Red Bull in de Formule 1 geplaatst. De inmiddels 29-jarige Australiër reed medio 2011 zijn allereerste Grand Prix, destijds gehuld in de kleuren van het ter ziele gegane HRT. Via Toro Rosso (2012-13) kwam de vijfvoudig GP-winnaar terecht bij de belangrijkste equipe van het energiedrankje.

Ondanks dat de Red Bull-overall Ricciardo als gegoten lijkt te zitten, is teambaas Horner op zijn hoede voor concurrerende aanbiedingen. “Als Mercedes Daniel een goed voorstel zou doen, weet ik zeker dat hij dat in beraad neemt. Hij (Ricciardo, red.) wil dolgraag voor de wereldtitel strijden en zodoende zou hij geen nee zeggen tegen Mercedes of Ferrari. Voor nu lijkt het erop dat deze twee stallen een duidelijk plan hebben voor 2019”, refereert de Britse baas aan de geruchten dat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas inmiddels bij zouden hebben getekend voor Mercedes en Sauber-talent Charles Leclerc Sebastian Vettel naar alle waarschijnlijkheid komt vergezellen bij Ferrari.

“Hopelijk kunnen we ons snel door de details werken”, gaat Horner verder over de onderhandelingen tussen Red Bull en Ricciardo. “Het zou wat zijn als Lewis komend weekend ineens aankondigt na dit seizoen met pensioen te gaan!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen