© Getty Images / Red Bull

Nieuwsoverzicht

Horner: 'Ricciardo is een van de grote karakters in de Formule 1'

18 okt. 2017 07:00 Rik Alkema 0 reacties
Hoewel hij in de kwalificatie om de oren wordt gereden door zijn teamgenoot Max Verstappen, is Daniel Ricciardo in de race ijzersterk. De Australiër eindigde maar liefst negen keer op het podium dit seizoen en viel vooral positief op door een aantal magistrale inhaalacties. Teambaas Christian Horner is dan ook zeer te spreken over Ricciardo.

Christian Horner roemt 'zeer sterke' Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo is dit seizoen ijzersterk. Niet alleen op de baan, maar ook buiten de baan is de Australiër in vorm. Hij lacht, dolt en behaalt podium na podium.

"In de race is Daniel fantastisch", erkent teambaas Christian Horner dan ook tegenover Motorsport.com. "Vooral zijn inhaalacties waren subliem, sommigen kwamen echt van ver", prijst Horner zijn rijder.

Volgens Horner is er echter wel een kanttekening aan de successen van Ricciardo. "Zijn auto was natuurlijk wel een stuk betrouwbaarder dan die van Max", relativeert Horner het succes van Ricciardo enigszins.

Maar niet alleen op de baan is Ricciardo succesvol volgens Horner. Ook naast de baan scoort hij punten met zijn positieve en vriendelijke uitstraling, wat hem tot een grote persoonlijkheid maakt.

"Zoals hij op het circuit is, is hij ook buiten het circuit. Hij straalt altijd positieve energie uit en dat past goed bij Red Bull. Hij is een van de grote karakters binnen de Formule 1", aldus Horner.

Al met al is Ricciardo een zeer complete coureur vindt Horner. "Hij weet wat er aan de hand is met de auto, is snel in de kwalificatie en is fantastisch tijdens de race", besluit Horner zijn lofzang over Ricciardo.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen