Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Ricciardo is een van de grote karakters in de Formule 1'

Hoewel hij in de kwalificatie om de oren wordt gereden door zijn teamgenoot Max Verstappen, is Daniel Ricciardo in de race ijzersterk. De Australiër eindigde maar liefst negen keer op het podium dit seizoen en viel vooral positief op door een aantal magistrale inhaalacties. Teambaas Christian Horner is dan ook zeer te spreken over Ricciardo.

Daniel Ricciardo is dit seizoen ijzersterk. Niet alleen op de baan, maar ook buiten de baan is de Australiër in vorm. Hij lacht, dolt en behaalt podium na podium. "In de race is Daniel fantastisch" , erkent teambaas Christian Horner dan ook tegenover Motorsport.com. "Vooral zijn inhaalacties waren subliem, sommigen kwamen echt van ver" , prijst Horner zijn rijder. Volgens Horner is er echter wel een kanttekening aan de successen van Ricciardo. "Zijn auto was natuurlijk wel een stuk betrouwbaarder dan die van Max" , relativeert Horner het succes van Ricciardo enigszins.

Maar niet alleen op de baan is Ricciardo succesvol volgens Horner. Ook naast de baan scoort hij punten met zijn positieve en vriendelijke uitstraling, wat hem tot een grote persoonlijkheid maakt. "Zoals hij op het circuit is, is hij ook buiten het circuit. Hij straalt altijd positieve energie uit en dat past goed bij Red Bull. Hij is een van de grote karakters binnen de Formule 1" , aldus Horner. Al met al is Ricciardo een zeer complete coureur vindt Horner. "Hij weet wat er aan de hand is met de auto, is snel in de kwalificatie en is fantastisch tijdens de race" , besluit Horner zijn lofzang over Ricciardo.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden