© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: 'Ricciardo mogelijk bang om tweede viool te spelen'

09 aug. 2018 08:00 René Oudman 5 reacties
Het leek zo klaar als een klontje: Daniel Ricciardo en Red Bull Racing hadden slechts een paar details te vereffenen alvorens de krabbels van beide partijen onder een nieuw contract konden. Het hele feest ging echter te elfder ure niet door: Ricciardo heeft besloten om Red Bull de rug toe te keren, om per 2019 uit te komen in het geelzwart van Renault.

De beleidsbepalers van Red Bull Racing konden hun oren niet geloven toen Ricciardo ze precies een week geleden (donderdag) vertelde over te stappen naar Renault. "Ik weet dat hij de knoop heeft doorgehakt na een lange vliegreis, hij was in de Verenigde Staten", zegt teambaas Christian Horner in gesprek met Tom Clarkson, bij de officiële Formule 1-podcast. "Ik dacht dat hij me in het ootje had. Toen hij zei 'ik verkas naar Renault', reageerde ik: 'je wil me even treiteren, zo vlak voor de zomervakantie?'"

"Het is moeilijk om zijn keuze te begrijpen, maar iedereen houdt er zijn eigen ideeën op na. Daniel wil een nieuwe uitdaging en natuurlijk wordt Max Verstappen steeds sneller, zowel op als naast de baan. Daniel wil geen tweede viool spelen en ik zeg niet dat dat bij ons het geval zou zijn geweest in de toekomst, maar ik kan me maar niet van het idee afzetten. Als hij over was gestapt naar Ferrari of Mercedes dan had ik het begrepen, maar Renault is zo'n risico."

"Iedereen wilde met Daniel door. Helmut Marko, (eigenaar) Dietrich Mateschitz en ik. We hebben alle drie met hem om tafel gezeten en hem verschillende voorstellen gedaan. Het ging hem echter niet om het geld om of de lengte van het contract, maar om de uitdaging. Die heeft hij nu gevonden, bij Renault."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen