Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Ricciardo op zijn beste niveau ooit'

Red Bull-teambaas Christian Horner maakt er geen geheim van dat hij Daniel Ricciardo liever vandaag dan morgen vastlegt voor de komende jaren.

Het aflopende contract van Daniel Ricciardo houdt de gemoederen in de Formule 1 al maanden bezig. Blijft Ricciardo bij Red Bull of niet? Als het aan teambaas Horner ligt zien we Verstappen en Ricciardo de komende jaren nog als teamgenoten. "Hij is een all-round coureur die de laatste jaren op zijn hoogste niveau ooit presteert. Daniel heeft de balans gevonden tussen ervaring en snelheid." In China bewees Ricciardo zijn waarde voor het team door na een mooie inhaalrace de zege binnen te halen. Daarbij bewaarde hij het overzicht en sloeg toe op de juiste momenten.

" Hij is een van de beste inhalers in de Formule 1. Zijn inschattingsvermogen is voortreffelijk als het gaat om het inschatten van een gat, het remmen voor de bocht en het insturen", laat Horner aan F1.com weten. "Daniel bevindt zich in een andere fase van zijn carrière ten opzichte van Verstappen. Max is nog altijd erg jong en fris en doet nu ervaring op." Christian Horner gaat ervan uit dat Red Bull Daniel Ricciardo weet te behouden. Het moet slechts één ding doen: "Ik denk dat Daniel zich prima thuis voelt binnen Red Bull. Als we hem een auto kunnen geven zoals in China, waarom zou hij dan weg willen?"

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"