© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: 'Ricciardo tweede rijder bij Mercedes of Ferrari'

22 okt. 2017 16:05 Rik Alkema 0 reacties
Nu het contract van Max Verstappen tot en met 2020 is verlengd, wil Red Bull ook Daniel Ricciardo langer vastleggen. Het contract van de Australiër loopt af in 2018 en hij heeft zelf nog geen idee waar hij daarna rijdt. Volgens Christian Horner kan Ricciardo het beste bij Red Bull blijven.

Christian Horner vindt dat Daniel Ricciardo bij Red Bull moet blijven

Al meerdere malen heeft Daniel Ricciardo aangegeven 'in een winnende auto te wilen zitten'. Of dat nou bij Red Bull, Ferrari, Mercedes of een ander team is maakt hem niet veel uit.

De grote vraag blijft alleen: 'welk team heeft de snelste auto?'. Momenteel lijkt dat Mercedes, maar met de stormachtige ontwikkeling van Red Bull dit seizoen kan het zomaar zijn dat de Oostenrijkse renstal volgend jaar de bovenliggende partij is.

Voor de toekomst kan Ricciardo volgens Horner dus het beste kiezen voor Red Bull, ook omdat hij bij Ferrari of Mercedes waarschijnlijk tweede rijder zal worden.

"Het is een absolute prioriteit voor ons om het rijdersduo intact te houden. Bij ons krijgen beiden coureurs gelijke kansen", zegt Horner tegenover Sky Sports.

"Bij Mercedes of Ferrari wordt Daniel gewoon een tweede rijder achter Vettel of Hamilton", vervolgt Horner.

Horner hoopt dan ook dat de deal met Ricciardo snel beklonken wordt. "Hij weet dat we hem graag langer inlijven, dus hopelijk kunnen we snel een nieuwe deal tekenen", besluit hij hoopvol.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen