© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "Ricciardo verlaat het ouderlijke nest"

27 nov. 2018 11:33 Wanda Bisschop 0 reacties
Na vijf seizoenen is er een einde gekomen aan de samenwerking tussen Daniel Ricciardo en Red Bull Racing. Ondanks dat teambaas Christian Horner het vertrek van de Australiër betreurt, ziet hij het ook als een begin van een nieuw hoofdstuk voor de Oostenrijkse renstal.

"Daniel was nog een onbekend joch toen hij vanuit Australië in Europa aankwam en Red Bull hem onder haar hoede nam. Hij heeft bij ons alle opstapklassen doorgelopen om uiteindelijk via Toro Rosso bij Red Bull terecht te komen. Hij is bij ons echt volwassen geworden," aldus Horner tijdens de persconferentie op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi.

In Abu Dhabi reed Ricciardo zijn 100e Formule 1-race voor het team van Red Bull Racing en lukte het hem niet om deze mijlpaal te vieren met een podiumplek. Zijn score blijft daardoor beperkt tot zeven overwinningen en negenentwintig podiumplekken voor de Oostenrijkse renstal.

Horner heeft de Australiër de hele tijd onder zijn hoede gehad en is vol lof over de ontwikkeling die the Honeybadger heeft doorgemaakt. "De afgelopen vijf seizoenen was hij een belangrijke spil van ons team, we hebben hem zien groeien en een enorme ontwikkeling zien doormaken. Al zijn zeven overwinningen en al zijn behaalde punten heeft hij in dienst van Red Bull gescoord waar we hem erg dankbaar voor zijn. Natuurlijk wensen we hem het beste voor de toekomst. Zijn vertrekt betekent echter ook dat Red Bull aan een nieuw hoofdstuk begint, in dit geval samen met Pierre Gasly."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen