Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Horner roemt veiligheid F1: "Stoeltje Verstappen brak, zó zwaar was zijn crash"

Christian Horner is maar wat blij met alle veiligheidsmaatregelen die in de voorbije jaren in de Formule 1 zijn getroffen. Het maakte dat Max Verstappen zonder kleerscheuren uit zijn Red Bull kon stappen na zijn zware crash in de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Max Verstappen zat een dag na zijn zware crash in de Grand Prix van Groot-Brittannië gelukkig weer thuis op de bank en vandaag racet hij weer in de iRacing 24 uur van Spa-Francorchamps. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner had het evengoed anders af kunnen lopen als de Formule 1 inmiddels niet zo veilig zou zijn als hij nu is.

"De veiligheidsstandaard van de moderne Formule 1-auto's verdienen een enorme pluim, evenals de halo en de baanafzettingen. De impact van de crash (gemeten op 51G, red.) was zo zwaar dat zijn stoeltje was gebroken."

Direct na de crash waren er zorgen over hoe ze Max Verstappen aan zouden treffen, zo legt Horner uit in zijn column voor Red Bull: "De auto had net zo goed kunnen gaan rollen en dat is ook iets waar het medische team bezorgd over was, maar gelukkig was dat niet het geval."

Verstappen kon op eigen kracht uit de Red Bull RB16B stappen, maar de geluiden op de boordradio en de lichaamshouding verraadden dat hij het even zwaar had. Hij werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, waarna hij na extra onderzoeken om 22:00 uur het ziekenhuis mocht verlaten.

De volgende ochtend sprak Horner met Verstappen, die aangaf hoe hij zich op dat moment voelde: "Hij vertelde me dat hij zich voelde alsof hij er net een paar ronden met boks legende Tyson Fury op had zitten. Hij was bont en blauw, maar was het medische team erg dankbaar, net zoals wij. Geheel zoals we van hem mogen verwachten probeerde hij alles al weer achter zich te laten om zich te focussen op de Grand Prix van Hongarije."

Ook interessant:

Het team rond Max Verstappen

Je doet het niet alleen in de Formule 1 en dat weet ook Max Verstappen. In deze video laat RacingNews365 het team rond Max Verstappen zien.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Waarom Ocon verwacht dat hij spoedig de nieuwe concurrent van Verstappen is