Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner schrok van Verstappen: "Moest in m'n stoel knijpen"

Red Bull-teambaas Christian Horner kan tevreden naar de afterparty in Monaco, nadat Max Verstappen voor de tweede keer heeft gewonnen op het stratencircuit. Hij looft de Nederlander en geeft zijn team heel even vrij om de zege te vieren.

Met bijna een halve minuut voorsprong op nummer twee Fernando Alonso won Max Verstappen de Formule 1 Grand Prix van Monaco. Een zeer dominant optreden, terwijl de coureurs te maken kregen met verraderlijke weersomstandigheden.

Geen wonder dat Red Bull-teambaas Christian Horner blij is na de spannende race in Monte Carlo. "Een ongelooflijke performance, waarbij hij 70% al op zaterdag heeft gecompleteerd door een ongelooflijke ronde neer te zetten, maar vandaag vanaf de start de rest waar moest maken", zegt hij bij Viaplay.

"We hadden een alternatieve strategie ten opzichte van Fernando Alonso, waarbij Max op zijn banden moest letten. Ze moesten veel langer mee dan de eigenlijke houdbaarheidsdatum, want de regen zat eraan te komen en kwam ook. Je kan in dit soort situaties alleen verliezen, maar hij is zó goed hierin en op dit circuit."

Horner schrok wel een aantal keer van Verstappen, die onder meer de muur kuste tijdens de race. "Ik kneep wat harder in de leuning van m'n stoel toen..."

Bekijk hieronder de volledige terugblik van Horner op de race in Monaco!

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"