Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner schudt commentaar van zich af na ontslag De Vries

Op het moment dat de rust wedergekeerd lijkt te zijn rondom de Red Bull en Nyck de Vries-soap, wordt Red Bull-teambaas Christian Horner gevraagd zijn mening te geven over de manier waarop de energiedrankjesfabrikant de Nederlander de deur wees. Horner geeft een duidelijk antwoord.

Het is ruim twee weken geleden dat Nyck de Vries zijn AlphaTauri-stoeltje verloor aan publiekslieveling Daniel Ricciardo. De wijze waarop het Red Bull-kamp korte metten maakte met De Vries wordt door menig F1-liefhebber en journalist bestempelt als 'radicaal' en 'onjuist.' Inmiddels heeft Ricciardo zijn eerste race verreden en verlegt De Vries zijn focus op het behalen van andere carrièredoelen. Na afloop van de Hongaarse Grand Prix wordt Red Bull-teambaas Christian Horner gevraagd hoe hij kijkt naar de mening van het meerendeel van de buitenwereld. "We zitten in een competitieve business", zegt Horner tegen Formula.hu. "Wat is het verschil als we nog één of twee races hadden gewacht (met het wisselen van De Vries voor Ricciardo, red.)?

Horner geeft aan dat de beslissing om De Vries de laan uit te sturen een 'egoïstische beslissing' was. "Nyck was geen kandidaat voor een Red Bull-zitje in 2025. Ik heb liever dat er een coureur bij AlphaTauri rijdt die op de langere termijn interessant voor ons zou kunnen zijn." De Hongaarse journalist vervolgt het interview met een stelling: "Ook al kan Red Bull jonge coureurs de snelste F1-auto van de grid beloven, er zijn meningen in de paddock dat het beangstigend kan zijn voor talenten om zich bij het Red Bull Junior Programma aan te sluiten." Het Red Bull-kopstuk antwoordt: "Daar ben ik het niet mee eens. Red Bull heeft meer coureurs naar de Formule 1 gebracht dan ieder ander team denk ik. Daarnaast hebben we meerdere F1-wereldkampioenen voortgebracht. Het programma is veeleisend, maar dat is de Formule 1 ook."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"