Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner snapt frustraties Verstappen, maar vergeeft Perez

Door een crash van Sergio Perez in de slotfase van de kwalificatie in Monaco kon niemand meer jagen op een betere rondetijd. Red Bull-teambaas Christian Horner baalt, maar blijft positief over de kansen tijdens de race.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In de slotfase van de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco crashte Sergio Perez, waarna de sessie werd gestopt. Teamgenoot Max Verstappen was bezig met een tijdsverbetering, maar moest door de crash en de daaropvolgende rode vlag zijn poging voor pole afbreken.

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt niet dat Verstappen de snelste tijd had kunnen klokken in Q3. "Ik denk niet dat pole mogelijk was vandaag, maar het is wel jammer", zegt hij na afloop van het incident tegen Sky Sports. "Ik denk dat beide coureurs op weg waren naar verbetering. Max was zeker weten sneller."

De crash van Perez wordt hem vergeven. "Checo zit er het hele weekend bij en het is nog steeds P3 en P4 (op de startgrid voor Red Bull, red.). Misschien dat het weer nog mee gaat spelen morgen, dus ja. Het is een teleurstelling dat we niet met een auto op de voorste startrij staan, maar we gaan ervoor vechten."

Horner: 'We staan nog altijd op de tweede startrij'

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco in 2021 moest Verstappen zijn snelle ronde eveneens staken door een rode vlag. "Het is de tweede keer", weet ook Horner. "Er is niets frustrerender dan een ronde afbreken waarvan je weet dat je sneller bent. Het is de tweede keer op rij voor hem, erg jammer."

Horner blijft echter optimistisch over de kansen voor Verstappen en Red Bull. "We gaan zo hard vechten als we kunnen." Mogelijk helpt ook een regenbui nog tijdens de race in Monte Carlo: "Het weer, safety cars, er kan genoeg gebeuren. We staan nog steeds op de tweede startrij. Het is goed om teleurgesteld te zijn met zo'n resultaat."

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels