Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner snapt frustraties Verstappen, maar vergeeft Perez

Door een crash van Sergio Perez in de slotfase van de kwalificatie in Monaco kon niemand meer jagen op een betere rondetijd. Red Bull-teambaas Christian Horner baalt, maar blijft positief over de kansen tijdens de race.

In de slotfase van de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco crashte Sergio Perez, waarna de sessie werd gestopt. Teamgenoot Max Verstappen was bezig met een tijdsverbetering, maar moest door de crash en de daaropvolgende rode vlag zijn poging voor pole afbreken. Red Bull-teambaas Christian Horner denkt niet dat Verstappen de snelste tijd had kunnen klokken in Q3. "Ik denk niet dat pole mogelijk was vandaag, maar het is wel jammer", zegt hij na afloop van het incident tegen Sky Sports . "Ik denk dat beide coureurs op weg waren naar verbetering. Max was zeker weten sneller." De crash van Perez wordt hem vergeven. "Checo zit er het hele weekend bij en het is nog steeds P3 en P4 (op de startgrid voor Red Bull, red.). Misschien dat het weer nog mee gaat spelen morgen, dus ja. Het is een teleurstelling dat we niet met een auto op de voorste startrij staan, maar we gaan ervoor vechten."

Horner: 'We staan nog altijd op de tweede startrij'

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco in 2021 moest Verstappen zijn snelle ronde eveneens staken door een rode vlag. "Het is de tweede keer", weet ook Horner. "Er is niets frustrerender dan een ronde afbreken waarvan je weet dat je sneller bent. Het is de tweede keer op rij voor hem, erg jammer." Horner blijft echter optimistisch over de kansen voor Verstappen en Red Bull. "We gaan zo hard vechten als we kunnen." Mogelijk helpt ook een regenbui nog tijdens de race in Monte Carlo: "Het weer, safety cars, er kan genoeg gebeuren. We staan nog steeds op de tweede startrij. Het is goed om teleurgesteld te zijn met zo'n resultaat."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi