Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner snapt niets van Wolff: "Gebeurde zonder duidelijke reden"

Tijdens de GP van Canada ging het er tijdens een teambazenmeeting verhit aan toe, naar verluidt vooral bij Mercedes-teambaas Toto Wolff. Christian Horner kan wel lachen om de situatie en legt uit dat het 'vurige' moment voor de Netflix-camera's zonder duidelijke oorzaak plaatsvond.

Horner Wolff Tost Seidl Rossi Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens de teambazenmeeting in Canada werd er gesproken over het handelen van de FIA tegen porpoising. De mondiale autosportbond was voor het weekend met nieuwe regels gekomen, waarna Mercedes in tegenstelling tot de concurrenten zeer snel wist te reageren. Het zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij de andere F1-teams, die hintten naar voorkennis van Mercedes.

In de daaropvolgende meeting met de teambazen, op de zaterdag van het weekend, ging Toto Wolff helemaal los. Hij riep naar verluidt dat er 'manipulatieve' uitspraken werden gedaan door zijn collega's. De verhitte discussie vond plaats voor de camera's van Netflix, die bij de meeting aan het filmen waren voor de populaire F1-serie Drive to Survive.

Horner snapt er niets van

Mogelijk deed dat iets met Wolff. Wanneer Sky Sports aan Red Bull-teambaas Christian Horner vraagt of de druk er bij zijn Mercedes-concurrent op stond, reageert hij: "Dat is lastig te zeggen. Het werd wel een beetje 'vurig' tijdens de laatste meeting, maar zonder duidelijke reden."

"Dat is nou eenmaal de wereld waar we nu in leven, met de camera's die ons overal waar we zijn volgen. Je weet nooit wanneer je er zelf ineens onderdeel van wordt...", aldus de Red Bull-teambaas.

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

17 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"