Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner snapt niets van Wolff: "Gebeurde zonder duidelijke reden"

Tijdens de GP van Canada ging het er tijdens een teambazenmeeting verhit aan toe, naar verluidt vooral bij Mercedes-teambaas Toto Wolff. Christian Horner kan wel lachen om de situatie en legt uit dat het 'vurige' moment voor de Netflix-camera's zonder duidelijke oorzaak plaatsvond.

Tijdens de teambazenmeeting in Canada werd er gesproken over het handelen van de FIA tegen porpoising. De mondiale autosportbond was voor het weekend met nieuwe regels gekomen, waarna Mercedes in tegenstelling tot de concurrenten zeer snel wist te reageren. Het zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij de andere F1-teams, die hintten naar voorkennis van Mercedes. In de daaropvolgende meeting met de teambazen, op de zaterdag van het weekend, ging Toto Wolff helemaal los. Hij riep naar verluidt dat er 'manipulatieve' uitspraken werden gedaan door zijn collega's. De verhitte discussie vond plaats voor de camera's van Netflix, die bij de meeting aan het filmen waren voor de populaire F1-serie Drive to Survive.

Horner snapt er niets van

Mogelijk deed dat iets met Wolff. Wanneer Sky Sports aan Red Bull-teambaas Christian Horner vraagt of de druk er bij zijn Mercedes-concurrent op stond, reageert hij: "Dat is lastig te zeggen. Het werd wel een beetje 'vurig' tijdens de laatste meeting, maar zonder duidelijke reden." "Dat is nou eenmaal de wereld waar we nu in leven, met de camera's die ons overal waar we zijn volgen. Je weet nooit wanneer je er zelf ineens onderdeel van wordt...", aldus de Red Bull-teambaas.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'