Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner stak Masi hart onder de riem: "Niemand verdient het om dat mee te maken"

Red Bull-teambaas Christian Horner nam na het controversiële einde in Abu Dhabi meerdere malen contact op met Michael Masi om hem te steunen.

Michael Masi was aan het einde van de Grand Prix van Abu Dhabi van 2021 de grote boeman voor velen, vooral voor het Mercedes-kamp. Zijn besluit zorgde voor een controversieel slot van het seizoen toen hij niet alle gelapte auto's liet passeren, maar enkel degene die tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen reden. Het gevolg was dat de race vervolgt werd en de Nederlander Hamilton kon inhalen in de laatste ronde van de race. Masi werd vervolgens door de FIA uit zijn functie als race director ontheven, maar er kwamen sowieso veel negatieve reacties op zijn handelen. Reden genoeg voor Red Bull-teambaas Christian Horner om Masi een hart onder de riem te steken. "Ja dat heb ik een paar keer gedaan", zei Horner toen hem in de podcast Beyond the Grid werd gevraagd of hij contact had opgenomen met Masi. "Ik vond het niet eerlijk hoe hij behandeld werd, want ik denk dat hij zijn best heeft gedaan om de regels te volgen (om te finishen onder een groene vlag, red.). Het enige wat hij naliet was de laatste twee auto's achteraan het veld de kans gaf te geven zichzelf te unlappen." "Zoals we onlangs in Monza zagen wil niemand een race eindigen onder een safety car. Masi deed er alles aan om die race weer op gang te krijgen. Het zou een afschuwelijk afsluiting van het seizoen zijn geweest om het te zien eindigen achter een safety car." "Wat betreft de reacties na de race; er was veel haat richting Masi. Er werden zelfs doodsbedreigingen naar zijn familie gestuurd. Niemand verdient het om dat mee te maken."

Nog steeds problemen met de nieuwe wedstrijdleiding

Masi werd vervangen door Eduardo Freitas en Niels Wittich, maar Horner vindt dat het duo nog tijd nodig heeft om op het juiste niveau te komen in de Formule 1. "Ze zijn duidelijk nieuw en zeer deskundig, ze hebben de ervaring. Maar we zien zo nu en dan nog steeds problemen. Maar het belangrijkste is dat ze blijven leren en zich blijven ontwikkelen." "Het is een nieuw hoofdstuk binnen de FIA. Ik denk dat Micheal in de moeilijke omstandigheden het hele jaar door zijn uiterste best heeft gedaan. We mogen niet vergeten dat hij heel weinig steun had en dat hij er alleen voor stond." "Hij had niet alle back-up die de teams hebben, bijvoorbeeld met onze technische ruimtes en de software. Het was een zeer onnauwkeurig proces."

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"