Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner steekt lofzang op: "Het is bijna onmenselijk wat Verstappen allemaal kan"

Christian Horner kan zijn geluk niet op na de Grand Prix van China. De Red Bull-teambaas looft Max Verstappen na zijn dominante zege en heeft ook mooie woorden in huis voor Sergio Perez. De Mexicaan was ongelukkig tijdens de safety car en moest het met de derde plaats doen.

Verstappen win China 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De dominantie van Red Bull hield ook tijdens het Grand Prix-weekend in China aan. Max Verstappen reed overtuigend naar de overwinning en liet de concurrentie uiteindelijk toch wel verbaasd achter. De regerend wereldkampioen kwam ondanks twee safety car-situaties met een voorsprong van bijna 15 seconden over de streep.

Sergio Perez werd juist slachtoffer van de safety car. De Mexicaan reed op de tweede plaats, maar kwam na zijn pitstop achter Charles Leclerc en Lando Norris terecht. Perez kreeg het uiteindelijk alleen voor elkaar om Leclerc te passeren en eindigde op de derde positie. Red Bull-teambaas Christian Horner steekt in zijn reactie eerst een lofzang op voor Verstappen.

"Max was geweldig in vorm dit weekend, maar het team heeft het ook fantastisch gedaan", stelt Horner bij Sky Sports. "We winnen de sprintrace, pakken poleposition en de hele eerste rij en eindigen als eerste en derde. Ik denk dat we ongelukkig waren met de safety car, maar dat is hoe het soms gaat met Checo. Max is van een andere planeet op dit moment en zijn vorm is geweldig."

Onmenselijk

Hoe kan het toch dat Verstappen zo'n grote marge heeft? Horner weet het wel. "Het verschilt per circuit. Hij is gewoon één met de machine en heeft ongelofelijk veel gevoel en empathie voor de auto, de grip en de omstandigheden. Max heeft ook ontzettend veel zelfvertrouwen en het vermogen om de banden te managen en aan te voelen wat ze nodig hebben. En hij heeft ook nog eens een geweldig racebrein. Het is bijna onmenselijk wat Max allemaal kan, maar het is plezierig om met hem te werken. Max schrijft geschiedenis."

Perez kon na de safety cars niet meer de tweede plaats heroveren. Horner heeft er een verklaring voor. "We begonnen met een redelijk agressieve tweestopstrategie aan de race. De timing van de safety car had waarschijnlijk niet slechter kunnen uitpakken, vooral voor Checo. We moesten opnieuw stoppen en overlapten daardoor met de strategieën van Ferrari en McLaren. Dat zorgde ervoor dat Checo achter Charles Leclerc en Lando Norris terechtkwam. Het duurde even voor hij Charles kon passeren en het vroeg ook wat van zijn banden."

"Zijn banden waren niet meer goed genoeg om op Norris te jagen. Lando had een geweldige snelheid en uiteindelijk werkte Checo gewoon een fantastisch weekend af. Hij pakt een dubbel podium", sluit Horner af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"