Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Horner stelt F1 gerust: "Honda-deal heeft Red Bulls toekomst veiliggesteld"

Red Bull-baas Christian Horner zegt dat Red Bull de juiste mensen gaat zoeken om de nieuwe motor en het chassis te integreren.

Red Bull fabriek
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool/Getty Images

Red Bull heeft officieel aangekondigd dat ze de Honda-motoren overnemen als de Japanners de sport verlaten. Gezien de status van het nieuwe Red Bull Powertrain-bedrijf, denkt Horner nieuw personeel nodig te hebben.

"We krijgen zeer getalenteerde mensen die de overstap maken nu we een overeenkomst met Honda hebben", zei Horner onder andere tegen RacingNews365.

"We moeten vaststellen wat we nodig hebben, wie we nodig hebben en wie er beschikbaar is. Formule 1 is een mensenbedrijf en of het nu om de motor of het chassis gaat, het is een kwestie van het verzamelen van de juiste mensen en ze laten samenwerken als een team."

Horner stond ook stil bij Red Bulls samenwerking met Honda. Hij prees het Japanse bedrijf voor het werk dat ze de afgelopen twee seizoenen hebben verricht en kijkt uit naar hun laatste jaar samen.

"Wat hebben fantastisch samengewerkt met Honda en we hebben een geweldige relatie met ze", zei Horner. "Het is jammer dat er aan het eind van dit jaar een voortijdig einde aan komt. We hebben twee succesvolle en plezierige seizoenen gehad en we zijn vastbesloten om een competitief en plezierig laatste seizoen in de Formule 1 te hebben."

Horner herhaalde tot slot de verbintenis van Red Bull met de Formule 1 en verklaarde dat het team na deze verhuizing zijn toekomst volledig in eigen hand neemt: "Red Bull neemt zijn eigen toekomst en lot in handen door deze stap met de powertrain en de oprichting van dat bedrijf en die verbintenis", verklaarde Horner.

"Het heeft er voor gezorgd dat Red Bulls toekomst in de Formule 1 voor de nabije toekomst is veiliggesteld."

Deze week trapte McLaren het launchseizoen af met de introductie van de MCL35M, voor het team een zeer belangrijke wagen door de terugkeer van de Mercedes-motor. Bekijk alles wat je moet weten over deze auto in de video hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023