Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner stelt Verstappen gerust na melden probleem Red Bull-bolide

Max Verstappen veroverde poleposition voor de Grand Prix van Australië, maar meldde in de kwalificatie ook een mogelijk probleem. Niks aan de hand, zo stelt Christian Horner zijn coureur gerust.

Vooralsnog kan de start van het Formule 1-seizoen bijna niet beter verlopen voor Red Bull. Na bijna maximaal te hebben gescoord in de eerste twee races van 2023 (op één puntje na) veroverde Max Verstappen poleposition voor de derde race van het seizoen, de GP van Australië. Sergio Perez moet na een fout of een mogelijk probleem met zijn bolide achteraan starten. Ook Verstappen verreed de kwalificatie niet geheel zonder problemen. Althans, zo leek het: de Nederlander meldde een issue bij het terugschakelen. Red Bull-teambaas Christian Horner stelt zijn coureur echter gerust. "Hij had het over de downshifts. De coureurs kunnen daarbij verschillende instellingen gebruiken en vooral als er weinig grip is, kan het terugschakelen wat stroever verlopen." "Soms kan de achterkant dan wat blokkeren en dat is iets wat ze niet prettig vinden", aldus Horner, die het geen 'probleem' wil noemen en al zeker geen betrouwbaarheidsprobleem. Op dit moment verloopt het seizoen van Red Bull juist zeer goed. "We hebben op één punt na maximaal gescoord! We moeten nog wel wat werk verrichten op zondag, maar de derde poleposition op rij is binnen. Ongelooflijk werk van het team." Mogelijk rijdt Red Bull dit jaar zelfs met de beste bolide van het team ooit gemaakt, al wil Horner niet te hard van stapel lopen. "We hebben in het verleden ook een paar fantastische auto's gehad, maar onze huidige auto past daar zeker tussen. We kunnen het echter pas écht beoordelen aan het einde van het jaar."

Problemen bij Perez

Verstappen heeft pole in handen, maar teamgenoot Perez start de GP van Australië helemaal vanaf de andere kant op de twintigste plaats. Of het nou een probleem was of een fout van de Mexicaan, het verandert nu niets meer aan de situatie. "We kijken er nog naar om er zeker van te zijn dat er tijdens de race niets aan de hand is", wil Horner er nog wel over kwijt. Ook moet het vertrouwen bij Perez weer terug zijn voordat de lichten uitgaan in Melbourne. Het plan is om hem wat extra ronden te geven zodra de pitstraat geopend is op zondag. "Zelfvertrouwen hebben is cruciaal. Checo heeft een sterk weekend gehad en ineens was daar een verschrikkelijke sessie. Niets ging goed." "Uiteindelijk belandde hij daardoor op een achterstand en wilde hij te hard pushen. Dit was niet de ideale opbouw in de kwalificatie", zo sluit Horner af.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi