Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner stipt voordelen aan voor Verstappen tijdens onvoorspelbare GP Miami

Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz starten de GP van Miami vanaf de voorste startrij, maar Christian Horner verwacht een inhaalspektakel tijdens de race. De snelheid op de lange rechte stukken en de DRS-zones moeten een groot voordeel zijn voor Max Verstappen.

Na een kostbare fout in de slotfase van de kwalificatie moest Max Verstappen genoegen nemen met de derde plaats op de startgrid, achter beide coureurs van Ferrari. Het scheelde volgens Christian Horner niet veel, maar volgens de Red Bull-teambaas krijgen Verstappen en Sergio Perez genoeg kansen tijdens de race. Volgens Horner begon Verstappen de kwalificatie al met 1-0 achterstand door het missen van belangrijke kilometers tijdens de trainingen. "Ik denk dat Max al een paar rondes achter lag qua tijd op het asfalt, dus het was een goede inhaalslag van hem", zo opent hij bij Viaplay . "En het is een circuit waar je goed kan inhalen." "Ferrari heeft het goed gedaan met het veroveren van de eerste startrij, maar er zijn drie DRS-zones én we hebben een snelle auto op de lange rechte stukken. Daar kunnen we hopelijk gebruik van maken." Horner vreest niet voor verdedigingsacties van Carlos Sainz, die achter Charles Leclerc vanaf P2 zal starten en dus Verstappen op kan houden. "Dan ben je vatbaar op de lange rechte stukken, vooral met de DRS meegerekend. Ik denk dat dat hard mee gaat tellen tijdens de race", voorspelt hij. Ook kan er volgens de Red Bull-teambaas nog wat anders meespelen: "Misschien is er ook nog wat regen in de buurt..."

Horner zeer tevreden over kwalificatieresultaat Red Bull

Voor Perez verliep de kwalificatie net als bij Verstappen prima. Horner is blij met de sterke start van de kwalificatie, al zag hij dat de Mexicaan gedurende de sessies iets minder mee kon komen. "Er zat misschien nog wat meer in, maar de derde en de vierde plaats - de tweede startrij - is goed. We hebben een snelle auto voor de race en we zullen een stuk sterker zijn in de race dan dat we waren tijdens de kwalificatie." Wat er precies tijdens de race gaat gebeurden, dat is volgens Horner nog lastig te voorspellen. "Niemand heeft een longrun, of tenminste een normale longrun gedaan. We weten dus niet precies hoe het zal zijn met de bandenslijtage en hoe lang ze mee kunnen. Wordt een tweestopper sneller dan een enkele stop? Dat zijn de grote vragen voor tijdens de race."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi