Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner stomverbaasd door Verstappen en zijn team: "Dit had ik nooit geloofd!"

Het gaat anno 2022 goed voor Red Bull en voor Max Verstappen. Heel erg goed. Teambaas Christian Horner had niet durven te dromen van zo'n grote voorsprong in beide Formule 1-wereldkampioenschappen.

Met een voorsprong van 80 WK-punten in de coureursstand en bijna 100 punten in de constructeursstand gaan Max Verstapen en Red Bull de zomerstop in met een gigantisch voordeel op nummer twee Ferrari. De Scuderia lijkt vaak de snelste bolide te hebben, maar toch is het de Oostenrijkse renstal met de meeste overwinningen en, nog belangrijker, de meeste punten. Teambaas Christian Horner kan voor de microfoon van onder meer RacingNews365 niet anders zijn dan lyrisch. "Als je mij afgelopen kerst had gezegd dat we, met de grootste reglementswijzigingen in de sport in veertig jaar tijd, op dit moment zó ver voor zouden staan in beide kampioenschappen... dat had ik nooit geloofd!"

Horner bedankt alle Red Bull-medewerkers

De resultaten van Verstappen en teamgenoot Sergio Perez zijn natuurlijk niet alleen te danken aan de rijkunsten van het duo. Horner bedankt heel Red Bull voor de ongelooflijke prestaties in 2022. "Alle toewijding en al het harde werk dat er achter de schermen in de fabrieken gebeurt, daar komt dit vandaan." "We hebben Ferrari dit seizoen heel competitief gezien. Ook Mercedes komt dichterbij en ze lijken wat momentum te hebben, maar gezien het feit dat wij waarschijnlijk het laatste team zijn geweest die de volledige transitie heeft gemaakt naar de auto van dit jaar... is het fenomenaal."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie