© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: 'Straf Max Verstappen is gewoon belachelijk'

23 okt. 2017 00:02 Ruud Dimmers 0 reacties
Heel even stonden ze bij Red Bull te juichen. Met een prachtige actie pakte Max Verstappen de derde plaats van Kimi Raikkonen. De vreugde duurde niet lang, want de wedstrijdleiding bestrafte de Nederlander.

Ongeloof bij Red Bull na straf Max Verstappen

Red Bull-teambaas Christian Horner liet aan Ziggo Sport weten dat hij niets begrijpt van de straf van Max Verstappen. Volgens Horner hanteert de wedstrijdleiding een grove willekeur bij het wel of niet uitdelen van straffen.

"Het was een fantastische actie. Waar ik niet tegen kan is tegen de willekeur van de wedstrijdleiding. Het hele weekend gaan auto's buiten de baan en niemand krijgt een straf, maar Max Verstappen maakt een geweldige actie en wordt wel bestraft."

"Na de race in Mexico werd gezegd dat we altijd bij de finish het juiste podium moesten hebben. Surprise, surprise, vandaag zijn weer dezelfde stewards aanwezig hier..."

"Ze zouden ook luisteren naar de coureurs, maar niemand heeft gesproken met Max Verstappen en de straf is al wel uitgedeeld. Ik vind het een erg slechte beslissing. Het is niet consequent als we kijken naar andere incidenten vandaag."

Horner vindt de beslissing slecht voor de Formule 1 en de Amerikaanse fans die uit hun dak gingen tijdens de actie. "Het is jammer voor het Amerikaanse publiek wat deze finish verdiende."

Op dit moment is het nog onduidelijk of er een protest komt van Red Bull tegen de tijdstraf.

"Een protest is zinloos. De stewards hebben de beslissing genomen en die gaan dat niet meer veranderen. Het is gewoon zeer vervelend."

Horner liet in eerste instantie weten dat het zinloos is, maar het team overweegt volgens diverse bronnen toch nog een protest.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen