Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Straf Max Verstappen is gewoon belachelijk'

Heel even stonden ze bij Red Bull te juichen. Met een prachtige actie pakte Max Verstappen de derde plaats van Kimi Raikkonen. De vreugde duurde niet lang, want de wedstrijdleiding bestrafte de Nederlander.

Red Bull-teambaas Christian Horner liet aan Ziggo Sport weten dat hij niets begrijpt van de straf van Max Verstappen. Volgens Horner hanteert de wedstrijdleiding een grove willekeur bij het wel of niet uitdelen van straffen. " Het was een fantastische actie. Waar ik niet tegen kan is tegen de willekeur van de wedstrijdleiding. Het hele weekend gaan auto's buiten de baan en niemand krijgt een straf, maar Max Verstappen maakt een geweldige actie en wordt wel bestraft." " Na de race in Mexico werd gezegd dat we altijd bij de finish het juiste podium moesten hebben. Surprise, surprise, vandaag zijn weer dezelfde stewards aanwezig hier..." "Ze zouden ook luisteren naar de coureurs, maar niemand heeft gesproken met Max Verstappen en de straf is al wel uitgedeeld. Ik vind het een erg slechte beslissing. Het is niet consequent als we kijken naar andere incidenten vandaag."

Horner vindt de beslissing slecht voor de Formule 1 en de Amerikaanse fans die uit hun dak gingen tijdens de actie. " Het is jammer voor het Amerikaanse publiek wat deze finish verdiende." Op dit moment is het nog onduidelijk of er een protest komt van Red Bull tegen de tijdstraf. " Een protest is zinloos. De stewards hebben de beslissing genomen en die gaan dat niet meer veranderen. Het is gewoon zeer vervelend." Horner liet in eerste instantie weten dat het zinloos is, maar het team overweegt volgens diverse bronnen toch nog een protest.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China