Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner stuk optimistischer dan Verstappen: "Dat zag er erg goed uit!"

Max Verstappen eindigde na een sterke start op de derde plaats in de tweede vrije training voor de Grand Prix van België. De Nederlander was gematigd tevreden, terwijl Red Bull-teambaas Christian Horner veel optimistischer is.

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Daar waar Max Verstappen na de vrijdag op Spa-Franchorchamps met gemengde gevoelens terugblikte, is zijn teambaas Christian Horner optimistischer. Oké, de derde plaats achter de McLarens in de tweede vrije training biedt ruimte voor verbetering, maar volgens Horner staat Red Bull er erg goed voor.

"Hopelijk kunnen we de laatste race voor de zomerstop positief afsluiten", begint Horner zijn verhaal bij Sky DE. "We hadden in ieder geval een goede vrijdag. De korte runs zagen er erg goed uit, terwijl de longruns ook oké waren. We moeten nog een paar dingen aanpassen, maar de balans lijkt vrij goed te zijn."

En dat vindt Horner positief, want de Brit ziet ook dat Red Bull normaal langer nodig heeft om de optimale setup te vinden. "We hebben een andere setup geprobeerd en zoveel mogelijk data verzameld. Het ziet ernaar uit dat het zaterdag gaat regenen en zondag droog blijft, dus het was belangrijk om alle gegevens nu al te verzamelen. Dat is gelukt."

Tot slot deelt Horner waarom Verstappen weer met de oude configuratie van de motorkap rijdt. "Dat was het plan. Het gaat om circuits op medium- en lage snelheid. Max rijdt hier en op Zandvoort met deze configuratie."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'