Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: ‘Succes Ricciardo extra frustrerend voor Verstappen’

Teambaas Christian Horner is erg onder de indruk van Max Verstappen, maar baalt dat de Nederlander in de afgelopen twee races uitviel. Volgens de teambaas is het extra frustrerend voor de Nederlander, omdat teamgenoot Ricciardo mooie resultaten behaalt.

“ Max is op dit moment erg gefrustreerd. Dat komt mede doordat Daniel podiumplaatsen pakt, en zelfs een overwinning in Baku,” laat Horner weten. “ Onze problemen zijn niet te wijten aan fouten van het team of de hoeveelheid energie die wij erin stoppen.” Hiermee impliceert de teambaas dat de problemen toch echt te wijten zijn aan motorleverancier Renault. In Baku waren de druiven extra zuur voor Verstappen, aangezien hij kans had op de zege. Teamgenoot Ricciardo, die uiteindelijk won, lag ver achter hem. Christian Horner verwacht dat er snel mooie resultaten komen voor de Nederlander.

Horner

Ik heb het gevoel dat er iet heel moois aankomt voor Max Verstappen

“ Max heeft enkele moeilijke races aan de rug en het geluk was niet met hem. Ik heb het gevoel dat er een prachtig resultaat aan zit te komen voor hem. Hij rijdt zo ongelooflijk goed en heeft wederom wat extra’s gevonden. Max is bezig aan een pechreeks, maar daar zal snel een einde aan komen. Zo is dat altijd in de F1 .” Verstappen was de afgelopen vier kwalificaties de snelste bij Red Bull en lag ook in de races voor teamgenoot Ricciardo, tot het moment waarop hij uitviel. In twee gevallen ging het daarbij om een defect aan de Renault-motor. Deze is nu vervangen voor de GP van Oostenrijk, waarmee er als het goed is ook een einde komt aan alle problemen en kinderziektes.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"