© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner tegen afschaffen vrijdag trainingen Formule 1

09 nov. 2017 11:12 Ruud Dimmers 0 reacties
Meer Formule 1 races, maar minder trainingen. Dat is het idee van Liberty Media dat de trainingen van de vrijdag wil schrappen. Red Bull-teambaas Christian Horner is geen voorstander van dit idee.

Horner tegen plan van Liberty Media om F1-weekend te verkorten

Het idee van meer Grand Prix's, maar kortere raceweekenden stuit op behoorlijk wat weerstand. De gedachte van Liberty Media is dat het door het schrappen van de trainingen op vrijdag logistieke problemen oplost. Op deze manier kunnen er meer races op de F1 kalender worden geplaatst.

Horner is niet onder de indruk van de plannen en denkt dat teveel races de kwaliteit van de kalender en de F1 aantasten.

"Het is duidelijk dat ze ruimte willen creëren om meer races op de kalender te krijgen."Ik denk dat als er teveel hoofdstukken worden toegevoegd een goed boek haar kwaliteit verliest", laat Horner weten.

"Ik denk ook dat het verkeerd is om voor slechts twee dagen af te reizen naar bijvoorbeeld Mexico of Australië. De vrijdag biedt de promotor de mogelijkheid om de fans dichter bij de sport te krijgen."

Doordat er al jaren een testverbod is tussen de races door hebben de teams behoefte aan de vrije trainingen. Het afschaffen daarvan zou ervoor zorgen dat uren in een simulator nog belangrijker worden.

"Het zorgt waarschijnlijk voor meer druk op de simulaties zodat je beter voorbereid deelneemt aan het weekend. Dat lijkt me niet goed voor de balans tussen de teams."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen