Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner tegen afschaffen vrijdag trainingen Formule 1

Meer Formule 1 races, maar minder trainingen. Dat is het idee van Liberty Media dat de trainingen van de vrijdag wil schrappen. Red Bull-teambaas Christian Horner is geen voorstander van dit idee.

Het idee van meer Grand Prix's, maar kortere raceweekenden stuit op behoorlijk wat weerstand. De gedachte van Liberty Media is dat het door het schrappen van de trainingen op vrijdag logistieke problemen oplost. Op deze manier kunnen er meer races op de F1 kalender worden geplaatst. Horner is niet onder de indruk van de plannen en denkt dat teveel races de kwaliteit van de kalender en de F1 aantasten. " Het is duidelijk dat ze ruimte willen creëren om meer races op de kalender te krijgen."Ik denk dat als er teveel hoofdstukken worden toegevoegd een goed boek haar kwaliteit verliest", laat Horner weten. " Ik denk ook dat het verkeerd is om voor slechts twee dagen af te reizen naar bijvoorbeeld Mexico of Australië. De vrijdag biedt de promotor de mogelijkheid om de fans dichter bij de sport te krijgen."

Doordat er al jaren een testverbod is tussen de races door hebben de teams behoefte aan de vrije trainingen. Het afschaffen daarvan zou ervoor zorgen dat uren in een simulator nog belangrijker worden. " Het zorgt waarschijnlijk voor meer druk op de simulaties zodat je beter voorbereid deelneemt aan het weekend. Dat lijkt me niet goed voor de balans tussen de teams."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"