Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner tempert verwachtingen rond toekomstige Red Bull-updates

Red Bull ziet Ferrari en McLaren steeds vaker in de spiegels opduiken, maar nam tot nu toe geen grote update mee. Teambaas Christian Horner legt uit dat dat ook niet zo makkelijk is.

Horner Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull moest alle zeilen bijzetten in Miami en Imola. McLaren nam een grote update mee en vormde een grote bedreiging voor Max Verstappen en Sergio Perez, terwijl ook Ferrari stappen blijft zetten. Daarom wordt er ook steeds meer gesproken over de vraag wanneer Red Bull met een grote update komt. Teambaas Christian Horner tempert de verwachtingen.

"Uiteraard hebben we hier en daar wat onderdelen meegebracht en die werkten precies volgens verwachting", vertelt Horner tegenover onder meer RacingNews365. "Maar als je de top van de curve begint te bereiken, kunnen verbeteringen als een boemerang terugslaan en minder opleveren. Dat gaat dan over de hoeveelheid ontwikkeling en of het een plek op de auto verdient. We moeten met de budget cap ook heel voorzichtig zijn wanneer we upgrades brengen."

Volgens Horner is het onvermijdelijk dat McLaren en Ferrari het gat dichten. "Het is onvermijdelijk. We zitten in het derde jaar van deze reglementen, dus het is logisch dat het veld dichter bij elkaar komt. Het is fantastisch dat we zo lang onze voorsprong konden behouden. Maar als de auto's er vaker hetzelfde uit gaan zien en zo ook qua rondetijd dichter bij elkaar komen, is het onvermijdelijk dat de competitie groot is. We verwachten dat ook in Monaco. Het is een unieke lay-out en uiteraard is de kwalificatie allesbepalend."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"