Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner test winnende Red Bull als vervanger Vettel

Je leest het goed. Christian Horner heeft daadwerkelijk een Red Bull Racing-bolide aan de tand gevoeld om als vervanger van Sebastian Vettel op te kunnen treden.

Vettel Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dit weekend is vrijwel de gehele auto- en motorsportwereld neergestreken in Goodwood voor het wereldberoemde, jaarlijkse Festival of Speed. Red Bull viert daar het 20-jarig jubileum met een indrukwekkende line-up. Sebastian Vettel ontbreekt echter. Hoewel hij er op uitnodiging van Red Bull bij had kunnen zijn, moest hij dat aanbod toch afslaan vanwege een familievakantie.

Christian Horner, of wie daar ook over gaat, vond een goede vervanger in... Christian Horner! De teambaas en voormalig Formule 3000-coureur geeft zowel de RB7 als de RB8 de sporen, maar doet dat niet geheel onvoorbereid. Toen eerder deze week Liam Lawson de RB20 testte op Silverstone, stapte Horner alvast een keer in de RB8.

En ja, dat beviel hem zeer, zo blijkt als hem naar de run gevraagd wordt op de presentatiedag van de RB17. Waarom duurde het als voormalig coureur überhaupt zo lang voordat hij in één van zijn 'eigen' auto's stapte?

"Ik wilde een referentierijd neerzetten voor Liam", zo grapt hij tegenover onder andere RacingNews365. "Eigenlijk zou Sebastian Vettel één van de auto's besturen, maar hij is op vakantie. De jongens stelde daarop voor dat ik zelf zou rijden, al had ik sinds 1998 niet meer in een single seater gereden en sinds 1993 al niet meer in een F1-auto."

"Op donderdag zag ik dan ook de kans om voor het eerst met een auto met een handkoppeling en het rempedaal aan de linkerkant te rijden. Het was een voorrecht om met één van deze geweldige auto's te rijden, een kampioenschapswinnende auto bovendien."

De run in de bolide van ruim tien jaar geleden maakte indruk op Horner. Dat blijkt als hem gevraagd wordt hoeveel progressie hij gedurende de test wist te boeken: "Ik ging op de rechte stukken volgas... voor ongeveer drie seconden. Het is duizelingwekkend hoe snel deze auto's zijn en hoeveel invloed de downforce heeft. Wat me echter het meeste opviel was dat het welhaast voelde of er een anker wordt uitgegooid op het moment dat je even je voet van het gaspedaal af haalt."

"Het is alsof je keihard remt met een personenwagen, en als je daadwerkelijk écht remt, kost het moeite om niet met je kin op je borst te slaan. Ik heb zo ontzettend genoten. Ik miste de ingang van de pitstraat, waardoor ik er nog een extra rondje uit wist te persen."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'