Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Titelgevecht tussen Ferrari, Mercedes en Red Bull geweldig voor de fans"

Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht dat de Formule 1-teams de komende maanden meer duidelijkheid krijgen over de sportieve en technische reglementen voor 2021. De koningsklasse gaat om de show te verbeteren flink op de schop. Horner weet echter wel wat de fans willen zien.

Terwijl de Formule 1-teams deze week volle bak richten op de aftrap van het 2019-seizoen, dient Formule 1-eigenaar Liberty Media zich te buigen over wat het wil met het oog op 2021. Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht in de eerste helft van 2019 meer duidelijkheid te krijgen.

"Het is duidelijk dat Liberty Media druk bezig is met een blauwdruk voor wat de Formule 1 vanaf 2021 moet zijn. Hoe ziet het technische reglement eruit en hoe willen ze de inkomsten gaan verdelen over de teams? Ze hebben bij Liberty Media enkele flinke knopen door de hakken in de komende maanden", aldus Horner in gesprek met onder andere RacingNews365 . De Red Bull-teambaas is van mening dat de Formule 1 op dit moment een 'gezonde' sport is en dat Liberty op de goede weg is: "Er liggen een paar geweldige plannen op tafel en aan interesse in de sport is geen gebrek. Veel locaties willen een GP organiseren en het aantal televisiekijkers is met name op de digitale platformen flink gestegen. Iedereen voelt dat als we de show nog verder kunnen verbeteren en als we een gevecht met drie teams kunnen krijgen voor de titel, dat dat geweldig zou zijn voor de fans."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"