Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner uit onvrede over de FIA na GP Azerbeidzjan

Red Bull-teambaas Christian Horner hoopt dat de FIA beter zal handhaven in de pitstraat om gevaarlijke incidenten te voorkomen.

In de laatste ronde van de race in Bakoe maakte Alpine-rijder Esteban Ocon nog een pitstop, maar tegelijkertijd probeerde een groep aanwezige journalisten en fotografen de oversteek te maken in de pitstraat. Sergio Perez kon elk moment als winnaar over de finish komen, wat vastgelegd moest worden. Er deed zich een gevaarlijk incident voor en meerdere personen werden bijna geschept door de bolide van Ocon. Direct na de race riepen de stewards de FIA op het matje, waarna werd afgesproken dat een dergelijk incident in de toekomst moet worden voorkomen. Ook Christian Horner hoopt dat er snel actie wordt ondernomen. De Red Bull-teambaas reageert bij Sky Sports op het incident. "Dat is iets waar we serieus naar moeten kijken, want Esteban was volledig in zijn recht om een pitstop te maken in de laatste ronde en te finishen in de pitstraat. De FIA moet dit beter gaan handhaven in de slotfase van de race", aldus Horner.

Red Bull in de fout?

Onlangs werd door de wedstrijdleiding al benadrukt dat er strenger wordt gehandhaafd op het oversteken van de pitstraat en personeel van de Formule 1-teams dat in de hekken naast startfinish klimt. Ook de engineers van Red Bull deden dit in Bakoe, vanzelfsprekend om de één-twee van Perez en Max Verstappen te vieren. Horner benadrukt dat er daarbij geen fouten zijn gemaakt. "De regels zijn hier vrij duidelijk over en de teammanager heeft de situatie met iedereen besproken voorafgaand aan de race. Als je kijkt, dan staan de voeten van alle personeelsleden nog in contact met de pitmuur." "Als we echt ingaan op regels voor waar de voeten van de engineers moeten staan, dan is dat iets te gek. Je kan zien dat bij ons iedereen stond waar ze zouden moeten staan", zo benadrukt Horner.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"