© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: 'Uitvalbeurt Ricciardo is behoorlijk frustrerend'

23 jul. 2018 10:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Daniel Ricciardo was tijdens de GP van Duitsland veroordeeld tot een inhaalrace nadat meerdere onderdelen van zijn motor waren vervangen. Met het oog op de volgende race in Hongarije namen ze bewust de gridstraf in Duitsland maar helaas leverde dat niet het gewenste resultaat op.

Vierde uitvalbeurt voor Ricciardo in 2018

Red Bull's teambaas Horner liet na afloop van de Grote Prijs van Duitsland dan ook weten dat het uitermate teleurstellend is dat Ricciardo uitviel.

"Daniel kwam sterk naar voren vanuit de achterhoede maar helaas moest hij in ronde 29 opgeven met een motorprobleem. Dat is een fikse tegenvaller omdat we bewust voor het nemen van een gridstraf hebben gekozen in Duitsland."

Volgens de Australiër hoorde hij direct dat er iets mis was met zijn motor.

"In ronde 29 hoorde ik direct iets vreemds toen ik door bocht zes reed. Eenmaal uit de bocht komend verloor ik vermogen en klonk de motor behoorlijk vreemd. Ik heb dit direct aan het team gemeld en zij verzochten mij om de auto aan de kant te zetten."

"Ik weet nog niet precies wat er is mis is maar het klonk als een probleem met de motor. Gezien de gridstraf die ik in Duitsland bewust heb geïncasseerd, is dit dan ook behoorlijk frustrerend."

Voor de teamgenoot van Verstappen was het alweer zijn vierde uitvalbeurt van dit seizoen. Drie van zijn uitvalbeurten waren het gevolg van technische problemen. Door de vierde plek van Verstappen in Duitsland heeft Ricciardo nog één punt voorsprong op zijn teamgenoot in het WK.


Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen