Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner: 'Uitvalbeurt Ricciardo is behoorlijk frustrerend'

Daniel Ricciardo was tijdens de GP van Duitsland veroordeeld tot een inhaalrace nadat meerdere onderdelen van zijn motor waren vervangen. Met het oog op de volgende race in Hongarije namen ze bewust de gridstraf in Duitsland maar helaas leverde dat niet het gewenste resultaat op.

Red Bull's teambaas Horner liet na afloop van de Grote Prijs van Duitsland dan ook weten dat het uitermate teleurstellend is dat Ricciardo uitviel.

"Daniel kwam sterk naar voren vanuit de achterhoede maar helaas moest hij in ronde 29 opgeven met een motorprobleem. Dat is een fikse tegenvaller omdat we bewust voor het nemen van een gridstraf hebben gekozen in Duitsland."

Volgens de Australiër hoorde hij direct dat er iets mis was met zijn motor.

"In ronde 29 hoorde ik direct iets vreemds toen ik door bocht zes reed. Eenmaal uit de bocht komend verloor ik vermogen en klonk de motor behoorlijk vreemd. Ik heb dit direct aan het team gemeld en zij verzochten mij om de auto aan de kant te zetten."

"Ik weet nog niet precies wat er is mis is maar het klonk als een probleem met de motor. Gezien de gridstraf die ik in Duitsland bewust heb geïncasseerd, is dit dan ook behoorlijk frustrerend."

Voor de teamgenoot van Verstappen was het alweer zijn vierde uitvalbeurt van dit seizoen. Drie van zijn uitvalbeurten waren het gevolg van technische problemen. Door de vierde plek van Verstappen in Duitsland heeft Ricciardo nog één punt voorsprong op zijn teamgenoot in het WK.


Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto