Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner: 'Uitvalbeurt Ricciardo is behoorlijk frustrerend'

Daniel Ricciardo was tijdens de GP van Duitsland veroordeeld tot een inhaalrace nadat meerdere onderdelen van zijn motor waren vervangen. Met het oog op de volgende race in Hongarije namen ze bewust de gridstraf in Duitsland maar helaas leverde dat niet het gewenste resultaat op.

Red Bull's teambaas Horner liet na afloop van de Grote Prijs van Duitsland dan ook weten dat het uitermate teleurstellend is dat Ricciardo uitviel.

"Daniel kwam sterk naar voren vanuit de achterhoede maar helaas moest hij in ronde 29 opgeven met een motorprobleem. Dat is een fikse tegenvaller omdat we bewust voor het nemen van een gridstraf hebben gekozen in Duitsland."

Volgens de Australiër hoorde hij direct dat er iets mis was met zijn motor.

"In ronde 29 hoorde ik direct iets vreemds toen ik door bocht zes reed. Eenmaal uit de bocht komend verloor ik vermogen en klonk de motor behoorlijk vreemd. Ik heb dit direct aan het team gemeld en zij verzochten mij om de auto aan de kant te zetten."

"Ik weet nog niet precies wat er is mis is maar het klonk als een probleem met de motor. Gezien de gridstraf die ik in Duitsland bewust heb geïncasseerd, is dit dan ook behoorlijk frustrerend."

Voor de teamgenoot van Verstappen was het alweer zijn vierde uitvalbeurt van dit seizoen. Drie van zijn uitvalbeurten waren het gevolg van technische problemen. Door de vierde plek van Verstappen in Duitsland heeft Ricciardo nog één punt voorsprong op zijn teamgenoot in het WK.


RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1