© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "Uitvalbeurten zijn funest in titelstrijd"

02 dec. 2018 08:00 Wanda Bisschop 4 reacties
Ook in dit Formule 1-seizoen eindigde Red Bull Racing als derde in de strijd bij de constructeurs, maar het gat met Mercedes en Ferrari is enorm. Volgens teambaas Christian Horner zijn de vele uitvalbeurten de achilleshiel van zijn team.

Met in totaal elf uitvalbeurten voor Daniel Ricciardo en Max Verstappen samen wordt het verschil met Mercedes en Ferrari direct verklaard. Teambaas Horner stelt dat er zeker op het gebied van betrouwbaarheid het nodige moet veranderen bij Red Bull. "Zowel Lewis Hamilton als Sebastian Vettel zijn dit seizoen slechts éénmaal uitgevallen. Daar moeten wij ook naar toe, maar dan moet de betrouwbaarheid wel beter worden."

Ondanks dat Red Bull op het motorische vlak nog steeds tekort komt ten opzichte van de concurrentie zat de Oostenrijkse renstal er in de laatste paar races goed bij. Met vijf podiumplekken op rij inclusief een zege in Mexico wist Verstappen uiteindelijk nog beslag te leggen op de vierde plek in het WK.

Volgens Horner ontwikkelt Red Bull zich in de juiste richting, maar moet er nog steeds veel werk worden verzet. "Het gaat zeker de goede kant op, maar als we 55 pk meer hadden gehad, dan had ons seizoen er compleet anders uitgezien. Helaas telt als dit en als dat niet in de sport. We hebben het absoluut goed gedaan, vooral als je onze prestaties vergelijkt met de andere teams die met dezelfde motor reden. Dat verschil is echt enorm."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen