Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Update in Hongarije zorgde voor ommekeer bij Red Bull'

Het Formule 1-team van Red Bull Racing kwam heel langzaam op gang in 2017, maar tegen het einde van het seizoen lijkt het team eindelijk structureel mee te kunnen doen om de overwinning. Volgens teambaas Christian Horner was de update die het team meebracht in Hongarije het kantelpunt in het seizoen van Red Bull.

Voor de zomerstop was Red Bull kansloos voor de overwinning en reed het ver achter Ferrari en Mercedes. Na de winterstop kroop het team uit het dal, met als hoogtepunt de overwinning van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Maleisië. De basis van die overwinning werd echter al gelegd in Hongarije, is de mening van teambaas Christian Horner. De Engelsman is dan ook trots op de ontwikkeling van Red Bull. "Zelfs op banen waar we het normaal gesproken niet makkelijk hebben, zoals Monza en Spa, waren we erg competitief" , is Horner blij met de snelheid van Red Bull na de zomerstop.

"De snelheid is eigenlijk sinds Hongarije veel beter. De upgrade die we daar meebrachten was het kantelpunt in de ontwikkeling. Vanaf die race hebben we ons heel sterk ontwikkeld" , aldus Horner. Omdat de regelgeving vrijwel gelijkt blijft is Horner ook heel positief over volgend seizoen. Met wat extra vermogen kan Red Bull dan zeker meedoen om de titel, verwacht Horner. "De ontwikkeling die we nu tonen geeft hoop voor volgend seizoen, als de regelgeving vrijwel gelijk blijft. Met wat extra vermogen gaan we een mooi seizoen tegemoet" , blikt Horner alvast vooruit op volgend seizoen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi