Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner velt eerste oordeel: "Verrassend om dat nu al te zien"

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft de eerste testochtend in Barcelona goedkeurend gadegeslagen. Hij was zelfs verrast door wat hij in dit stadium van het seizoen al op het circuit zag gebeuren.

Voor Red Bull-teambaas Christian Horner telde op woensdagmorgen natuurlijk maar één ding en dat is dat hij de Red Bull RB18 zonder problemen uit de startblokken zag schieten. Met 80 ronden voor de lunchpauze alleen al, kon die passage in het draaiboek worden afgevinkt. Het stemt Horner tevreden, zo laat hij weten tegenover onder andere RacingNews365 : "Ja, we hebben gewoon ons programma gedraaid. Het aantal gereden ronden was goed en de feedback die we van de coureurs krijgen, is bemoedigend", aldus Horner, alvorens hij verdergaat over wat hem in bredere zin opvalt.

Red Bull leert RB18 van Verstappen 'beter kennen'

"Het is behoorlijk verrassend hoeveel performance deze auto's nu al laten zien. Het wordt duidelijk dat ze in de hogesnelheidsbochten niks zullen laten liggen (dat terwijl de auto's volgens vroege voorspellingen seconden per ronde langzamer zouden worden, red.)." Als hij de ochtend samen moet vatten in één regel, valt hij toch weer terug op het woordje 'bemoedigend': "Dan zou ik zeggen dat we er een bemoedigende ochtend op hebben zitten gedurende welke we de RB18 beter en beter hebben leren kennen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"