Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner velt oordeel over megaklapper Sainz en Perez

Sergio Perez reed een ontzettend sterke race in Bakoe, maar in de slotfase ging alles mis door een crash met Carlos Sainz. Red Bull-teambaas Christian Horner reageert echter stellig.

Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vrijwel de hele Grand Prix van Azerbeidzjan stond in het teken van de spannende gevechten tussen de coureurs van de topteams, maar in de slotfase gebeurde er toch iets opmerkelijks. Sergio Perez stond op het punt Charles Leclerc in te halen in de strijd om P2, maar werd in de bocht wat verder naar buiten geduwd toen de Monegask aan de binnenkant bleef zitten. Dat opende de deur voor Carlos Sainz, maar het gevecht tussen de Spanjaard en Perez ging niet lang goed.

De beide heren belandden namelijk samen in de muur, maar Red Bull-teambaas Christian Horner reageert bij Viaplay stellig op het incident. "Ik heb de beelden net teruggekeken, maar als je het mij vraagt is Carlos echt degene die daar naar links stuurt. Het was uiteindelijk echt een flinke klapper en ze liepen echt wat schade op, dus dat kostte ons veel kostbare punten. Niet alleen voor Sergio zelf, maar ook voor het constructeurskampioenschap. Echt zonde." 

Uiteindelijk zal men bij Red Bull de race in Bakoe snel willen vergeten, vooral omdat Perez een stuk beter voor de dag kwam dan Max Verstappen. Horner baalt dan ook als een stekker. "We moeten nog kijken hoe het kan dat dat onderlinge verschil zo groot was, maar Sergio had deze race echt kunnen winnen."

"Hij verloor op een gegeven moment wat tijd achter Albon en Norris, want anders had hij een undercut kunnen doen op Piastri en zelfs nog kunnen winnen. Maar uiteindelijk duwde Sainz hem in de muur, dus dat mocht allemaal niet baten."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"