Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Horner velt zijn oordeel over de rangorde in het nieuwe Formule 1-seizoen

Het is lastig in te schatten hoe alle Formule 1-teams er precies voorstaan, maar Red Bull-teambaas Christian Horner durft toch wat teams te noemen die er in zijn ogen goed uitzien.

Verstappen Bahrein Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Red Bull ziet er ook de tweede testweek in Bahrein weer solide uit. Tijdens de laatste testdag kwamen er bovendien wat nieuwe onderdelen uit de hoge hoed van Adrian Newey op de auto te zitten. In gesprek met F1 TV vertelt de teambaas hoe dat er aan toe ging.

"Het is een constante evolutie. We hebben in de ochtend wat nieuwe onderdelen geïntroduceerd die we met Checo hebben geëvalueerd en in de middag met Max. Er zullen ongetwijfeld nog wat kleine onderdeeltjes komen, maar niets groots meer van onze kant.

Perez heeft vertrouwen

Sergio Perez had het vorig jaar lang lastig met de Red Bull-bolide, maar dit jaar zit hij tot op heden beter in zijn vel, vertelt zijn teambaas. "Checo lijkt blij te zijn met de karakteristieken van de wagen. De rondetijden zien er redelijk uit, maar het is zo lastig om echte conclusies te trekken."

"We kunnen ons eigenlijk alleen focussen op ons eigen programma. We werken aan de feedback van de coureurs en we verzamelen de data, maar de auto gedraagt zich in ieder geval zoals we hadden gehoopt."

Wie gaan er strijden om de eerste GP-overwinning?

Een vraag die iedereen in de Formule 1-paddock natuurlijk stelt: welke teams rijden vooraan? Alhoewel het natuurlijk pas de testdagen zijn, wordt er langzaam maar zeker al een beeld geschetst waarbij de vier beste teams van vorig jaar wederom boven komen drijven.

Daar lijkt ook Red Bull-leidsman Horner het mee eens te zijn. Daarnaast noemt hij een team dat hem positief heeft verrast. "Het is lastig om te zeggen, maar het enige constante is dat de Ferrari er op het circuit erg competitief uitziet.

"McLaren ziet er eveneens competitief uit als ze op de baan zijn en Mercedes heeft haar kaarten nog niet getoond, al lijkt de auto wel wat lastig te besturen. Een verrassing is Williams. Hun tempo ziet er, zeker in de lange runs, erg competitief uit, dus het is allemaal onmogelijk om te voorspellen!"

Horner gelooft Mercedes niet

Mercedes roept links en rechts dat het een handvol problemen heeft en dat het volgende week niet zal gaan winnen in Bahrein. Horner rekent zich zeker nog niet rijk, want Mercedes won in 2021 ook de eerste race, nadat het tijdens de testdagen nog leek te worstelen.

"Vorig jaar waren we heel blij na de testdagen, maar toen won Mercedes de eerste race en waren ze heel competitief. Het toonde aan dat testen maar testen is. Er zijn geen punten te verdelen tijdens de zes testdagen. Over een week pas."

"Met deze nieuwe regels is het lastig te voorspellen, zeker aangezien er nog weinig lange runs zijn geweest, weinig racesimulaties. We zien bij sommigen veel bandenslijtage en sommigen hebben het lastig met de remmen, maar met de nieuwe auto’s zijn dat allemaal factoren die meespelen."

Al met al positieve geluiden vanuit Red Bull, dat tegelijkertijd met beide voeten op de grond blijft staan.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull