Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Christian Horner

Horner verdedigt Verstappen: "Hamilton krijgt steun van de Mercedes-propagandamachine"

Max Verstappen moet dit jaar afrekenen met Lewis Hamilton, maar ook met Mercedes. Volgens teambaas Christian Horner doet de Red Bull-concurrent er alles aan om alles en iedereen te mobiliseren in de strijd met de zevenvoudig kampioen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Terwijl Max Verstappen er alles aan doet om de wereldtitel te veroveren, keren steeds meer mensen zich tegen hem. Volgens Christian Horner worden zij bewust opgezet tegen de Nederlander, waarbij Mercedes een grote rol speelt. Hamilton ook.

"Lewis is een zevenvoudig kampioen, de meest succesvolle coureur aller tijden en hij heeft een bepaalde statuur binnen de sport. Wat hij zegt, daar zit ook veel gewicht achter", begint Horner zijn verhaal tegenover onder andere RacingNews365.

"Hamilton heeft alles in zijn macht gebruikt om Max onder druk te zetten. Hij een competitief beest, want anders word je geen zevenvoudig kampioen. Dus ja, ik geloof dat Lewis steun krijgt van de 'Mercedes-mediamachine'", oordeelt de teambaas van Red Bull.

Verstappen een jonge jongen

En dat terwijl Verstappen niets anders wil dan racen en winnen in de Formule 1. Volgens Horner is het indrukwekkend hoe Verstappen zich staande weet te houden onder de druk van de hele Formule 1-wereld, aangewakkerd door Mercedes.

"Er wordt enorm veel druk gelegd op Max. Hij is nog steeds maar een jonge gast, 24 jaar oud, die met bravoure, skill en toewijding racet. Het is gewoon een jongen die zijn droom waar maakt en zijn werk doet. Hij moet het niet alleen opnemen tegen Lewis, maar ook tegen een enorme machine: Mercedes-Benz."

Maar volgens de teambaas laat Max zich ondanks alle druk niet van de wijs brengen: "Petje af voor de manier waarop hij daar dit jaar mee is omgesprongen, met die druk. Hij heeft zich niet mee laten slepen, maar is gewoon verder gegaan waar hij was gebleven. Van Bahrein tot en met Saoedi-Arabië heeft hij zijn aanpak voor racen onveranderd gelaten", aldus Horner.

Verstappen en Hamilton gewaarschuwd: FIA mag WK-punten aftrekken bij onsportief gedrag

Michael Masi benadrukt dat de wedstrijdleiding WK-punten mag afpakken als er door onsportief gedrag of op een onethische manier een overtreding wordt begaan. Het benadrukken van deze regels moet een duidelijke waarschuwing zijn voor onder andere Max Verstappen en Lewis Hamilton.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

51 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche