Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner verklaart agressieve strategie Verstappen

Max Verstappen was na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten lovend over de strategie van Red Bull en over het feit dat men voor de agressieve bandering durfde te gaan. Maar waarom deed Red Bull wat het deed?

Verstappen USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het was best gewaagd van Red Bull en Max Verstappen om tot twee keer toe eerder naar binnen te gaan dan Lewis Hamilton. Die eerste keer was dat nog wel logisch, omdat men voor de undercut ging, maar de tweede keer was minder voor de hand liggend, zeg maar gerust gewaagd en agressief. Waarom haalde men Verstappen vóór de neus van Hamilton weg?

De oorsprong van die call lag aan het begin van de race, toen Hamilton Verstappen direct bij de start wist te verschalken: "Daarna reed Max een geweldige pace op die medium banden, hij wist de druk er vol op te houden bij Lewis", zo roept de Brit tegenover Sky Sports. "Onze auto was veel beter dan de Mercedes op dat moment en we zagen dat Lewis wat meer begon te glijden."

"Omdat ook onze banden wat oververhit begonnen te raken, zeiden we 'laten we voor track position gaan'. Daarmee werd het karwei dat ons te wachten stond wel wat groter."

Verstappen kwam namelijk voor Hamilton uit, maar moest die positie wel zien te behouden tot aan de finish, dat terwijl men rekening hield met een undercut van Hamilton. Die had volgens Horner kans van slagen gehad: "We hebben immers kunnen zien hoe goed het bandenmanagement van Mercedes was."

"Dat is waarom we Verstappen des te vroeger hebben binnengehaald. We wilden opnieuw track position veiligstellen en ook onze banden begonnen op te raken. Dat betekende echter wel dat de situatie vrij kritiek zou worden in die laatste tien ronden."

En inderdaad, die laatste tien ronden bleken zenuwslopend. Hamilton reed het gat snel dicht, maar aan het einde van de rit hielden Verstappen en Red Bull net genoeg over om de zege veilig te stellen.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt