Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner verklaart boycot Sky Sports tijdens GP-weekend Mexico

Max Verstappen en Red Bull kozen er in Mexico als één geheel voor om Sky Sports en alle geaffilieerde platformen niet te woord te staan. Teambaas Christian Horner legt uit waarom.

Afgelopen weekend is er geen woord gewisseld tussen de medewerkers van de diverse afdelingen van Sky Sports en de medewerkers van Red Bull. Dat was een bewuste en weloverwogen keuze, zo legt teambaas Christian Horner uit aan onder andere RacingNews365.

"Het mag duidelijk zijn dat we teleurgesteld zijn over een reeks denigrerende uitlatingen die op Sky zijn gedaan. Daarom besloten we voor dit weekend even een break met hen in te lassen. Het kan voor Sky geen kwaad dat wij dat dit weekend doen. Er moet wel sprake zijn van enige balans in het commentaar dat gegeven wordt."

Horner gaat verder: "Sommige commentaren zijn goed, hoor, maar andere stukken neigen naar sensatiezucht. En dan rechten we als één team onze rug en maken we duidelijk hoe wij daar over denken. Het is ook niet alleen Sky UK, maar ook de andere kanalen, zoals de Duitse en Italiaanse."

Eenmalig behandeling

Horner geeft tevens aan dat de speciale behandeling voor Sky eenmalig is: "Het was enkel voor dit weekend, bedoeld om ons ongenoegen kenbaar te maken, waarbij het ging om minder onpartijdige opmerkingen of aantijgingen die zijn gedaan in een tijd waarin televisie als medium steeds meer naar sensatiezucht neigt. Maar tijdens het volgende raceweekend zullen we ze weer van dienst zijn", verzekert Horner.

Gevraagd wat de exacte aanleiding was voor het besluit, wijst Horner naar de Grand Prix van de Verenigde Staten: "De directe aanleiding waren opmerkingen die daar zijn uitgesproken", waarbij Horner refereert aan de quotes van verslaggever Ted Kravitz.

"Als er gezegd wordt dat onze wereldtitel is gestolen, dan zien wij dat niet als onafhankelijk commentaar. Dat is geen eerlijk of uitgebalanceerd commentaar. Maar er zijn meerdere issues geweest in het jaar en die hebben we aan de kaak gesteld. Red Bull is soms een makkelijk doelwit", zo besluit Horner.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen