Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner verklaart mislukken crashtest met hoopvolle update over nieuwe Red Bull Verstappen

Christian Horner heeft een update gegeven over de ontwikkeling van de RB20 en wat daar allemaal bij komt kijken. Hij voorspelt weer een 'saai' seizoen aankomend jaar.

Horner Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het dominante seizoen van Red Bull in 2023 zorgde ervoor dat het team snel al aan de ontwikkeling van de RB20 voor 2024 kon werken. Waar het ene team in 2023 nog volop updates meebracht, zat het team uit Milton Keynes in gedachten al bij het volgende seizoen.

En tot nu toe loopt alles in de fabriek voor de ontwikkeling van de nieuwe bolide volgens plan: "Voor zover dat mogelijk is, ja", antwoordt Christian Horner in een gesprek met PlanetF1. "We hebben tegenwoordig niet veel tests in het voorseizoen, we hebben veel om ons op te concentreren en om af te krijgen, maar het is altijd een drukke tijd van het jaar in de fabriek met de planning voor het aankomende seizoen."

"Ik verwacht dat we weer kampioen worden"

Eerder werd bekend dat Red Bull de eerste crashtest niet gehaald zou hebben. Of er achter de schermen nog verborgen obstakels zijn geweest, daar blijft de Brit eerlijk over: "Er zijn altijd uitdagingen onderweg, maar als je niet genoeg op de limiet zit, doe je niet hard genoeg je best."

Toch zijn er hoge verwachtingen van zijn team. Testcoureur Jake Dennis denkt namelijk weer met de wereldbeker naar huis te kunnen gaan: "Ik verwacht dat we weer kampioen worden, tenzij iemand als Mercedes of Ferrari er op de een of andere manier in slaagt om van de ene op de andere dag een seconde te vinden (per ronde, red.). Ik denk dat het een saai seizoen wordt in de Formule 1, waarin Max waarschijnlijk zal domineren."

"De RB19 had nog steeds elementen die we konden verbeteren"

Ook al is simulatorwerk niet hetzelfde als de realiteit: "De simcoureurs zeggen dat het een evolutie is, geen revolutie", gaat Horner verder. "Het is een simulator en nog steeds een virtuele wereld. Dus je wil natuurlijk een correlatie tussen de baan en de simulator, en die is er de afgelopen jaren redelijk goed geweest."

"Hopelijk boeken we vooruitgang. Maar de stopwatch liegt nooit en we zullen het pas zien als we op het circuit zijn." Bovendien heeft de RB20 de RB19 om mee te concurreren. "Alleen de tijd zal het leren. Ik bedoel, de RB19 is de meest succesvolle auto uit de geschiedenis van de Formule 1, dus de RB20 moet in hele grote voetsporen treden."

"Maar er zijn altijd dingen die je leert in deze business. De RB19 had nog steeds elementen die we konden verbeteren en het team heeft daar in de winter hard aan gewerkt in de ontwerpfase", aldus de Red Bull-teambaas.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"