Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner verklaart problemen voor Verstappen tijdens eerste training GP Miami

Max Verstappen kon tijdens de eerste sessie op het nieuwe circuit van Miami niet het gewenste aantal ronden rijden. De Nederlander bracht diverse bezoekjes aan de pitbox van zijn team, dat druk aan de auto sleutelde.

Teambaas Christian Horner legt uit wat het probleem aan de wagen van Max Verstappen was. "De auto was wat te warm bij Max. Het team is aan het onderzoeken hoe dit kwam, of er vuil in de koeling zat of niet", aldus Horner in gesprek met Sky Sports. "Ze hebben naar de koeling gekeken en willen ervoor zorgen dat we de temperaturen onder controle houden. We willen niet dat de auto 'aan de kook' raakt." Bekijk hier de Red Bull-monteurs aan het werk aan de auto van Verstappen. Artikel gaat verder onder de video.

Ondanks dat Verstappen slechts veertien ronden aflegde, wist hij beslag te leggen op de derde tijd. Volgens Horner is het echter nog te vroeg om iets te zeggen over de krachtsverhoudingen. "Het is onmogelijk om zo vroeg te zeggen of het circuit ons zal liggen. De karakteristieken van het circuit lijken een beetje op Djedda. De banden zullen dan ook zeer belangrijk worden", waarmee de Brit ook doelt op de tropische temperaturen en een baantemperatuur van 50 graden of hoger. "Het wordt een fascinerende race, met ongetwijfeld veel inhaalacties. Het asfalt is ook anders hier, wat weer voor een andere uitdaging zorgt."

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"