Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner verklapt: 'Red Bull heeft auto afgesteld voor de race'

Het team van Red Bull greep naast de pole in Bakoe, maar desondanks is teambaas Christian Horner tevreden over de uitgangspositie van Sergio Perez en Max Verstappen.

De beide Red Bulls starten zondag in de top 3, wat volop kansen biedt om te strijden voor de zege. Teambaas Christian Horner was niet verrast door de pole van Charles Leclerc, maar denkt dat Max Verstappen en Sergio Perez zondag de betere auto hebben. "Over een ronde heeft Ferrari de snellere auto, maar we hebben dit jaar al vaak getoond dat we tijdens de races een erg competitieve auto hebben en nu zijn we op een circuit waarop je kan inhalen. Hopelijk kunnen we ze zondag het vuur aan de schenen leggen", blikt de Brit terug bij Sky Sports . Inhalen is door het bijna twee kilometer lange rechte stuk goed mogelijk, waarop de Red Bull een topsnelheid heeft die zo'n acht kilometer per uur hoger is. "Het is een heel lang recht stuk en DRS is hier erg krachtig, maar je moet wel dicht genoeg bij zijn na de middelste sector om het te kunnen gebruiken. Alles draait erom om bij Leclerc te blijven en een goede start te hebben", aldus Horner.

Wederom was Perez in de kwalificatie nipt sneller dan Verstappen, die zijn ronde niet aan elkaar geknoopt kreeg. Horner looft het optreden van de Mexicaan. "Het was een geweldige prestatie van Checo. Hij rijdt met het vertrouwen uit Monaco op een baan waarop hij het altijd zeer goed heeft gedaan en hij reed zonder tow (slipstream, red.). Een goede ronde van hem." "Er was een klein probleem bij het bijtanken waardoor hij met wat vertraging de baan op ging. Dat was jammer voor Checo, want hij had geen tow. Hij had wel een perfecte outlap en met een tow was het close geworden. Ik denk echter niet dat we de snelheid hadden om Leclerc te verslaan." Met beide Red Bulls direct achter Leclerc liggen er mogelijkheden om de Ferrari-coureur aan te vallen tijdens de race. Horner hoopt op een nieuw direct gevecht op de baan tijdens de GP van Azerbeidzjan. "Ze hadden de overhand over een ronde. We hebben ons meer gericht op de race dan op de kwalificatie en staan tweede en derde. Dit jaar hebben we al diverse geweldige races gezien tussen ons en Ferrari. De auto's van dit jaar laten zien dat je dichter bij kunt volgen en in kan halen, we hopen daar tijdens de race gebruik van te kunnen maken."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"