Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner verrast door grote stap van Ferrari: "Ze zitten nu zeker dichtbij"

Red Bull had tijdens de eerste races van het huidige Formule 1-seizoen een voordeeltje op Ferrari met de topsnelheid van de RB18, maar volgens Christian Horner begint dit voordeel te verdwijnen. Ferrari heeft een grote stap gemaakt.

Leclerc Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Christian Horner ziet dat Ferrari stappen heeft gemaakt met de snelheid op de rechte stukken. Red Bull had hier de afgelopen races een voordeel, maar tijdens de Grand Prix van Oostenrijk werd bij Horner duidelijk dat er progressie is geboekt bij de concurrent. Carlos Sainz en Charles Leclerc waren in de race te snel voor Max Verstappen, al viel Sainz later uit met een motorprobleem.

De overwinning van Leclerc op de Red Bull Ring zorgt ervoor dat Ferrari iets inloopt in de coureurs- en constructeursstand van dit F1-seizoen. De Monegask staat nu tweede in het WK, terwijl de Italiaanse renstal het gat naar Red Bull in de constructeursstand van 62 punten verkleint naar 56 punten.

Volgens Horner heeft de topsnelheid hier een aandeel in, zo legt hij uit voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Ik denk dat ze qua snelheid op het rechte stuk zeker dichterbij zijn gekomen, maar ja, laten we maar zien hoe dat zich ontvouwt op de volgende circuits."

Ferrari-betrouwbaarheid 'geen aandachtspunt' voor Red Bull

Niet alleen Sainz had in Oostenrijk last van een betrouwbaarheidsprobleem. Ook de winnaar van de race, Leclerc, kwam vlak voor het einde van de race in de problemen door een gaspedaal die niet naar behoren werkte. Ferrari heeft dit seizoen regelmatig problemen met de betrouwbaarheid van haar auto.

Horner let echter niet te veel op de problemen bij de concurrent. "Dat is geen aandachtspunt voor ons", aldus de Red Bull-teambaas. "Zoiets ligt buiten onze macht en daar kunnen wij niet iets aan bijdragen. Ik denk dat wij de focus moeten leggen op onszelf en het beste uit ons pakket te halen."

"Zij hadden een hele sterke auto (in Oostenrijk, red.) en ze konden zomaar op de eerste en tweede plaats finishen. Tot aan ronde 12 ging het weekend best goed, als we kijken naar pole en de overwinning van de sprintrace. Daarna kwam de bandenslijtage aan bij ons als een grote klap."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher doet een boekje open over zijn familie: "Hun mentaliteit is geweldig"