Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner verrast door grote stap van Ferrari: "Ze zitten nu zeker dichtbij"

Red Bull had tijdens de eerste races van het huidige Formule 1-seizoen een voordeeltje op Ferrari met de topsnelheid van de RB18, maar volgens Christian Horner begint dit voordeel te verdwijnen. Ferrari heeft een grote stap gemaakt.

Christian Horner ziet dat Ferrari stappen heeft gemaakt met de snelheid op de rechte stukken. Red Bull had hier de afgelopen races een voordeel, maar tijdens de Grand Prix van Oostenrijk werd bij Horner duidelijk dat er progressie is geboekt bij de concurrent. Carlos Sainz en Charles Leclerc waren in de race te snel voor Max Verstappen, al viel Sainz later uit met een motorprobleem. De overwinning van Leclerc op de Red Bull Ring zorgt ervoor dat Ferrari iets inloopt in de coureurs- en constructeursstand van dit F1-seizoen. De Monegask staat nu tweede in het WK, terwijl de Italiaanse renstal het gat naar Red Bull in de constructeursstand van 62 punten verkleint naar 56 punten. Volgens Horner heeft de topsnelheid hier een aandeel in, zo legt hij uit voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Ik denk dat ze qua snelheid op het rechte stuk zeker dichterbij zijn gekomen, maar ja, laten we maar zien hoe dat zich ontvouwt op de volgende circuits."

Ferrari-betrouwbaarheid 'geen aandachtspunt' voor Red Bull

Niet alleen Sainz had in Oostenrijk last van een betrouwbaarheidsprobleem. Ook de winnaar van de race, Leclerc, kwam vlak voor het einde van de race in de problemen door een gaspedaal die niet naar behoren werkte. Ferrari heeft dit seizoen regelmatig problemen met de betrouwbaarheid van haar auto. Horner let echter niet te veel op de problemen bij de concurrent. "Dat is geen aandachtspunt voor ons", aldus de Red Bull-teambaas. "Zoiets ligt buiten onze macht en daar kunnen wij niet iets aan bijdragen. Ik denk dat wij de focus moeten leggen op onszelf en het beste uit ons pakket te halen." "Zij hadden een hele sterke auto (in Oostenrijk, red.) en ze konden zomaar op de eerste en tweede plaats finishen. Tot aan ronde 12 ging het weekend best goed, als we kijken naar pole en de overwinning van de sprintrace. Daarna kwam de bandenslijtage aan bij ons als een grote klap."

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"