Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner verrast door plotselinge bandenslijtage Verstappen

Max Verstappen moest voor het eerst in lange tijd zijn meerdere erkennen in Charles Leclerc. Voor Red Bull was het volgens teambaas Christian Horner problematischer dat Sergio Perez het einde van de race niet haalde.

Max Verstappen kon eigenlijk geen vuist maken tijdens de GP van Oostenrijk. Overmatige bandenslijtage zorgde ervoor dat hij al vroeg in de race Charles Leclerc voor zich moest dulden. Red Bull-teambaas Christian Horner ziet geen reden tot paniek. "Felicitaties aan Ferrari, zij hadden het grootste gedeelte van de race de snelste auto. Max wist nog wel wat terug te komen aan het einde, maar onze bandenslijtage was hoger vanaf halverwege de eerste stint. Het is erg lastig om dan te vechten", analyseert Horner in gesprek met Sky Sports. "De slijtage gisteren kwam niet in de buurt van wat we vandaag zagen. Ferrari had een snelheidsvoordeel en ze waren beter op de banden, dat gaf ze een strategisch voordeel. Dat we Checo ook verloren was erg teleurstellend."

Carlos Sainz leek op weg naar de tweede plaats, maar juist op het moment dat hij Verstappen aanviel, ging zijn Ferrari-motor in vlammen op. Ferrari was op zondag sterker dan Red Bull, maar Horner bekijkt het van de positieve kant. "Het is ongelukkig voor Carlos, maar we waren aan het einde van de race snel en hebben de snelste ronde. We hadden niet dezelfde snelheid als gisteren. Over twee races genomen, verliezen we maar vijf punten met Max, ik ben meer teleurgesteld vanwege Perez vandaag."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen