Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Verstappen antwoordde criticasters op de baan'

Christian Horner liet na afloop van de eerste vrije training in Canada weten dat Max Verstappen in zijn ogen op de beste manier reageerde op de nieuwe storm aan kritiek. Hij noteerde de snelste tijd.

"Ik denk dat Max Verstappen na de kritiek op zijn kopstoot-opmerking niks beters had kunnen doen dan gewoon de snelste tijd te noteren in de training" , zo liet Christian Horner al na de eerste vrije training weten. Horner begreep ergens wel waarom Verstappen uit zijn slof schoot en met zijn opmerking over een kopstoot uit de hoek kwam: "Ik snap wel dat Max er moe van wordt om elke keer dezelfde vraag te krijgen. Maar hij heeft vandaag zijn acties op de baan voor hem laten spreken. Ik ben er van overtuigd dat hij hier een goed weekend af kan werken en dat hij daarmee de negatieve cyclus doorbreekt."

Horner erkent dat Max Verstappen voldoende ervaring heeft om niet meer in beginnersfouten te vervallen. Hij vermoedt dan ook dat Verstappen vanwege zijn jonge leeftijd nog wel een beetje zoekende is naar het soort rijder dat hij over een paar jaar wil zijn: "Verschillende coureurs zoeken naar verschillende dingen in hun ontwikkeling. Max is nog een jonge vent en leert en ontwikkelt zich nog steeds. Hij weet dat zelf beter dan ieder ander." "Max heeft daarnaast ontzettend veel vertrouwen in zijn eigen kunnen en heeft buitengewoon veel talent en juist dat maakt hem een geweldige coureur."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie