© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "Verstappen deed het onmogelijke op Monza"

08 sep. 2018 09:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Christian Horner is nog altijd diep onder de indruk van het optreden van Max Verstappen in de GP van Italië. In de ogen van Horner deed Verstappen het onmogelijke.

Met name de manier waarop Max Verstappen de veel sneller geachte Mercedes van Valtteri Bottas voor driekwart van de race achter zich wist te houden, maakt indruk op Red Bull-teambaas Christian Horner:

"De Mercedes was op Monza duidelijke de snellere auto. In theorie hadden we al nooit voor die Mercedes terecht kunnen komen, laat staan dat we die auto tot tien ronden voor het einde van de race achter ons hadden kunnen houden. Max Verstappen deed het ondanks de tekortkomingen van onze auto, dus dat was een machtige prestatie."

De touche tussen Bottas en Verstappen maakte een eind aan een direct gevecht tussen de twee. Horner betwijfelt of Verstappen ook zonder touche Bottas achter zich had kunnen houden: "Dat zou nog steeds een immense opgave zijn geweest, maar Max zou alles gegeven hebben om die positie te behouden."

Horner liet zich eerder redelijk op de vlakte over wie er in zijn ogen schuldig was aan het incident tussen Bottas en Verstappen, maar laat in gesprek met Racer.com doorschemeren dat Verstappen minder risico's had kunnen nemen:

"Max had misschien iets meer ruimte moeten laten voor Bottas. Als de rollen omgedraaid waren geweest hadden wij moord en brand geschreeuwd. We accepteren de straf die Max Verstappen kreeg, maar het is jammer dat het het verschil maakt tussen een podiumplaats of een vijfde plaats na een ijzersterke race van Max."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen